Universitatea Craiova – Vllaznia Shkoder 3-0. Oltenii merg mai departe în Conference League

Formaţia Universitatea Craiova s-a calificat, joi seară, în turul trei preliminar al Conference League, trecând în turul doi de echipa albaneză Vllaznia.

28 iul. 2022, 22:12
Universitatea Craiova – Vllaznia Shkoder 3-0. Oltenii merg mai departe în Conference League
Universitatea Craiova - Vllaznia Shkoder LIVE

Universitatea Craiova – Vllaznia Shkoder 3-0. În faza următoare, Universitatea Craiova va întâlni echipa ucraineană Zoria Luhansk.

Tehnicianul echipei Universitatea Craiova, Laszlo Balint, a declarat joi seară, după meciul cu Vllaznia, scor 3-0, că îl bucură abordarea echipei şi faptul că jocul a fost consistent.

“Nu a fost deloc uşor. Mă bucură foarte mult abordarea echipei. Nimic nu e întâmplător, ce s-a întâmplat duminică a fost un semnal pentru noi toţi. Importantă este calificarea. Pentru noi este un moment important. Am mai avut astfel de meciuri, unde am controlat, am avut ocazii, dar astăzi totul s-a derulat aşa cum ne-am propus. În acest moment nu mă gândesc la meciul cu Zoria Luhansk, mă gândesc laa meciul cu Rapid. Aveam nevoie de victorie, mă bucur că a venit şi la un scor confortabil şi în urma unui joc consistent. Dar de mâine aveam treabă şi trebuie să pregătesc meciul cu Rapid. Această calificare este un punct de plecare pentru ce ne dorim să facem în continuare”, a spus Balint la Digi Sport.

Cum s-a marcat: 

min.80: GOOOOL Craiova! Oltenii mai înscriu o dată, iar calificarea e tranșată. A înscris și Valerică Găman, tot cu capul, după o centrare excelentă a lui Screciu.

Min. 62 GOOOL din nou, Raul Silva majorează difeenţa şi, practic, rezolvă calificarea

Min. 59: GOOOL Craiova, mateiu marchează de la 25 de metri.

Laszlo Balint este în pericol!

În aceste condiţii, soarta lui Laszlo Balint, adus în locul lui Laurenţiu Reghecampf, depinde de acest meci. Contestat în Bănie încă de la instalare, acesta beneficiază, deocamdată, de susţinerea conducerii, dar numai pentru că Mihai Rotaru şi Marian Copilu sunt orgolioşi şi mai speră să demonstreze că opţiunea lor din vară pentru banca tehnică a fost cea corectă. În schimb, jocul şi rezultatele echipei nu susţin nici pe departe alegerea celor doi! Astfel, conform ProSport, dacă Universitatea Craiova nu reușește să o elimine pe Vllaznia Shkoder, Laszlo Balint va fi demis. În schimb, dacă oltenii se vor califica, antrenorul va mai primi o șansă, pe termen scurt. tensiunea a ajuns şi în vestiar, iar prima decizie a lui Laszlo Balint a fost excluderea din lot a lui Ionuț Vînă și Dan Nistor!

Conference League. Ce posturi TV transmit meciurile lui FCSB, Sepsi şi Universitatea Craiova

„Urmează o partidă importantă pentru clubul nostru. Echipa din Albania are doi atacanţi puternici, de multe ori joacă vertical către ei. Îmi doresc să fim mai eficienţi şi pragmatici pentru că în manşa tur am avut multe ocazii, dar nu am luat deciziile potrivite. Sper însă că ne vom bucura la final cu suporterii noştri. Eu nici nu vreau să mă gândesc la ratarea calificării, eu acum sunt foarte concentrat pe lucrurile pe care trebuie să le facem. Au fost câteva zile grele, nu e uşor la un club ca Universitatea după ce treci printr-o repriză cum am avut noi cu U Cluj în campionat. Dar e important că am tras învăţămintele de rigoare, atât eu, cât şi jucătorii. Cauzele sunt multiple, nu detaliem acum, important e să înţelegem responsabilitatea fiecăruia în acest club şi să nu se mai repete acea experienţă. Ştiu că lumea are pretenţii, ştiu că lumea nu are răbdare. Nu există garanţii în fotbal, dar eu pot să vă spun că atât timp cât voi fi la Universitatea Craiova o să îmi sacrific fiecare strop de energie pentru ca echipa asta să aibă rezultate”, a declarat Laszlo Balint.

Caniculă şi furtuni în Bănie

La Craiova, ziua de joi, 28 iulie, anunță importante schimbări din punct de vedere atmosferic. Vor fi în jur de 33-34 grade, dar va fi o zi cu un ridicat risc de precipitații sub forma ploilor torențiale sau a furtunilor, care ar putea perturba serios buna desfășurare a jocului sau chiar disputarea acestuia.

CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar al Conference League. Cu cine va juca în faza următoare

Echipa antrenată de Laszlo Balint așteaptă un număr record de suporteri pe „Ion Oblemenco”. „Albanezii ne-au așteptat cu stadionul plin la meciul tur. Ia-ți fularul și hai să le facem viața un infern pe tot parcursul meciului. Totul pentru calificare!”, i-a îndemnat Universitatea Craiova pe fanii echipei chiar pe pagina oficială de Facebook a clubului. Dacă se califică, Universitatea Craiova ar evolua în turul al treilea prelimiar al competiţiei cu Zorya Luhansk, locul 4 în Ucraina în momentul întreruperii sezonului trecut. ZoryaLuhansk va fi gazda primului meci, dar nu va putea juca în Ucraina.

Universitatea Craiova – Vllaznia, echipe probabile

Universitatea Craiova: 1. Lazar – 5. Vătăjelu, 2. Papp, 34. Silva, 11. Bancu – 8. Mateiu, 6. Screciu – 22. Gustavo, 10. Baiaram, 9. A. Ivan – 19. Koljic. Antrenor: Laszlo Balint.

Vllaznia Shkoder: 28. Zogovic – 2. Gurișta, 4. Jurici, 19. Bulatovic, 23. Hakaj – 8. Jonuzi, 17. Boșnjaku, 21. Marku – 27. Hoxhaj, 9. Kaina, 11. Coba. Antrenor: Mirel Josa.