O universitate din România şi-a suspendat cursurile din cauza coronavirsului

Cursurile Universității de Vest "Vasile Goldiș"din Arad au fost suspendate începând de luni din cauza numărului mare de studenţi italieni. Măsura a fost luată pentru următoatele 14 zile pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 06:39

Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a cerut aprobarea Ministerului Educaţiei pentru a suspenda cursurile timp de 14 zile, se arată într-un comunicat al Prefecturii Arad.

„S-a luat măsura suspendării cursurilor la Facultatea de Medicină și la Universitatea Vasile Goldiș pentru că sunt mulți studenți italieni care încep semestrul, ghinionul nostru, chiar de mâine (n.r. luni ). Fiind studenți la medicină, studenți și rezidenți, dânșii fac practică în Spitalul Județean, venind din Italia încercăm să limităm la maximum orice risc din exterior”, a declarat Constantin Catană, directorul DSP Arad, conform Mediafax.

Decizia suspendării cursurilor la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad a fost luată duminică seara, la o şedință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din cadrul Prefecturii Arad.

De asemenea, Spitalul Județean Arad a restricționat accesul vizitatorilor. Este vorba despre o măsură preventivă pentru a limita riscurile privind gripa sezonieră.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”