Universitatea de Vest din Timişoara, în topul mondial al instituţiilor de învăţământ superior

Mai multe universităţi din România au reuşit anul acesta să intre în top 800 mondial al instituţiilor de învăţământ superior. Printre acestea se numără Universitatea de Vest din Timişoara.

17 sept. 2015, 06:42
Universitatea de Vest din Timişoara, în topul mondial al instituţiilor de învăţământ superior

Universitatea de Vest din Timişoara a reuşit performanţa de a se clasa în top 800 mondial al instituţiilor de învăţământ superior, conform QS World University Rankings. Această performanţă este singulară în vestul ţării.

În acelaşi top au mai fost incluse şi Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Tot în acest an, Universitatea de Vest din Timişoara s-a clasat în top 150 mondial cu specializarea Limbi moderne, în clasamentul realizat de aceeași companie.

Citeşte şi: Universităţile renunţă la 86 de specializări începând cu anul universitar 2015-2016

Potrivit pressalert.ro, criteriile care stau la baza clasamentului QS World University Rankings, clasament realizat la nivel global încă din anul 2004, țin de reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul între numărul de studenți și corpul didactic, numărul de lucrări academice listate în publicații de specialitate, numărul cadrelor didactice internaționale și numărul studenților internaționali.

Citeşte şi: Harvard, cea mai bună universitate din lume