Universitatea din Bucureşti îşi suspendă cursurile

Universitatea din București suspendă cursurile și activitatea față în față pe durata 11 martie 2020, ora 14:00 până la data de 29 martie 2020, ora 24.00. În funcție de evoluția situației perioadă se poate prelungi.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 08:12
Universitatea din Bucureşti îşi suspendă cursurile

Decizia Universității din București vine la o zi după ce rectorul Marian Preda a lansat, alături de 6 rectori de universități publice bucureștene, o scrisoare oficială către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care cere punctul de vedere al secretarului de stat Raed Arafat, președintele Grupului tehnico-științific de la nivelul Comitetului, cu privire la „oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București”, din cauza noului coronavirus.

„Vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora”, se arată în documentul publicat în exclusivitate de Edupedu.ro și semnat de rectorii ASE, Universității din București, UNATC, Universității Naționale de Muzică București, Universității Politehnica București, Universității de Științe Agronomice București și Universității de Construcții București.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a anunțat în urma acestui anunț că tutoratul ID-IFR din weekendul 14-15 martie 2020 va fi reprogramat la o dată pe care o vom comunica ulterior.

Cursurile Fjsc se vor susține online în acesta perioadă prin mijloace de comunicare electronice la distanță, astfel: la progranul ID-IFR suporturile de curs sunt urcate pe platforma edocemus.ro, iar profesorii vor utiliza (acolo unde este cazul și dețin drepturile de autor) aceste materiale și pentru studenții programului cu frecvență prin transmiterea acestor materiale (lecții de curs aferente perioadei de suspendare) pe grupurile de Facebook (inclusiv grupul FJSC și pagina FJSC) sau pe email către reprezentanții studenților în Consiliu, către șefii de an și de grupe.

Acolo unde nu există suport de curs electronic vor fi comunicate materiale pdf scanate din bibliografie, prezentări ppt sau orice alt material conceput de către cadrul didactic pt cursurile și seminariile aferente perioadei de suspendare. Studenții vor transmite temele la deadline (termenele de predare în multe cazuri au fost deja fixate) fie pe platforma edocemus.ro (studenții ID-IFR), fie individual pe email (studenții IF) către cadrele didactice.

De asemenea, toate orele care nu se susțin online vor fi recuperate.