Universitatea Harvard îşi vinde PĂDURILE DIN ROMÂNIA. Care este motivul

Universitatea Harvard, cea mai bogată universitate din lume, scoate la vânzare peste 32.000 de hectare de pădure pe care le deţine în România.

RomaniaTV.net
13 feb. 2014, 10:14
Universitatea Harvard îşi vinde PĂDURILE DIN ROMÂNIA. Care este motivul

Această decizie vine după ce românul care se ocupa de achiziţia terenurilor a înşelat celebra instituţie americană şi a fost arestat pentru luare de mită şi spălare de bani.

Prestigioasa instituţie de învăţământ din Statele Unite este cel mai mare proprietar privat de păduri din România, deţinând nu mai puţin de 32.000 de hectare în aproape toată ţara. Pădurile au fost achiziţionate prin intermediul unei firme din Braşov, Scolopax, în cadrul căreia Harvard deţine 99,99% din acţiuni, potrivit România TV.

La sfârşitul lunii ianuarie, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a reţinut pe administratorul firmei Scolopax, Dragoş Lipan Secu, sub acuzaţiile de luare de mită şi spălare de bani, dar şi pe soţia acestuia. Potrivit procurorilor, Secu a umflat preţul de vânzare al unei păduri, ca să pretindă mai mulţi bani de la Universitatea Harvard. În schimb, românul a primit mită în valoare de aproape un milion de euro, o excursie în Gran Canaria şi o maşină de lux.

Potrivit ziarului universităţii, instituţia a pus în vânzare 32 de mii de hectare de păduri din 21 de judeţe. Purtătorul de cuvânt al universităţii nu a comentat decizia.