Universităţi româneşti care sunt în clasamentul internaţional

Un număr de 18 universități din România figurează în topul instituțiilor de învățământ superior din Europa emergentă și Asia. Clasamentul a fost realizat de TopUniversities.com, care studiază în fiecare an calitatea instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 12:33
Universităţi româneşti care sunt în clasamentul internaţional

Universitățile românești nu intră în Top 10, dar ocupă, unele din ele, locuri foarte bune. Cea mai bine cotată este Universitatea ”Babeș – Bolyay” din Cluj Napoca, cu un ranking care o clasează pe locul 40 în top. ”Într-adevăr, la nivel național, BBU a primit titlul de universitate de „cercetare avansată și predare” (adică, universitate de cercetare intensivă) și a fost clasată cea mai bună universitate românească în metaranking-ul național al Ministerului Educației și Cercetării (2016, 2017 și 2018).

Clujenii sunt urmați, pe locul 42, de Universitatea din București, numită ”una dintre cele mai importante universități din România și din sud-estul Europei”, cu diplome recunoscute în aproape toate țările lumii.  Urmează Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe locul 68, apoi Universitatea Politehnica din București, pe 72, Universitatea de Vest din Timișoara pe locul 74, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, pe locul 80. Alte 12 universități românești sunt incluse în clasamentul are nominalizează cele mai bune 350 de universități din Europa Centrală și de est și spațiul ex-sovietic, top condus de Universitatea de stat ”Lomonosov” din Moscova.

Citeşte şi: Topul celor mai bune universităţi din lume, în 2020. Care este cea mai bine clasată din România