Universităţi şi şcoli cunoscute din Europa îşi prezintă OFERTA EDUCAŢIONALĂ în România

Universităţi din Olanda şi Danemarca îşi vor prezenta oferta educaţională între 18 noiembrie şi 22 noiembrie în Bucureşti, Galaţi, Bacău, Suceava şi Iaşi, în "Education on Tour".

14 nov. 2013, 14:30
Universităţi şi şcoli cunoscute din Europa îşi prezintă OFERTA EDUCAŢIONALĂ în România

Elevii români vor avea ocazia de a discuta cu reprezentanţii universităţilor despre tipurile de programe, de a obţine consiliere personalizată în privinţa dosarului de admitere şi de afla mai multe despre oportunităţile de angajare după absolvirea facultăţii, potrivit unui comunicat al International Education Center, citat de Agerpres.

„Aceste întâlniri facilitează accesul elevilor români la programe avantajoase de studiu, oferindu-le şansa să studieze în străinătate la costuri accesibile, precum în Danemarca, unde nu există taxe de şcolarizare sau în Olanda, unde taxele nu depăşesc 2.000 de euro anual„, precizează sursa citată.

Participarea va fi gratuită, însă accesul se face pe baza biletului de intrare primit pe e-mail de fiecare participant, în urma înregistrării pe site-ul www.eef.ro.

În aceeaşi perioadă, mai multe şcoli de elită din Austria, Elveţia, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite vor veni în România pentru a-i recruta pe cei mai buni. Reprezentanţii prestigioaselor instituţii preuniversitare vor fi prezente pe 21 noiembrie la Iaşi şi pe 23 noiembrie la Bucureşti.

Elevii şi părinţii vor putea discuta direct cu reprezentanţii instituţiilor pentru a afla informaţii despre programele de studiu, admitere, costuri de şcolarizare, dar şi despre condiţiile de obţinere a unei burse de studiu.

Aceste şcoli oferă posibilitatea de a obţine diplome de absolvire recunoscute în toată lumea precum bacalaureat britanic (A Levels) sau bacalaureat internaţional (IB), care asigură acceptarea ulterioară a elevului în cele mai bune universităţi din lume. Şcolile de elită din străinătate, numite boarding schools, sunt şcoli de tip internat, în care elevii petrec 24 de ore din 24 şi 7 zile pe săptămână. Elevii admişi în aceste instituţii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani beneficiază de cele mai bune condiţii de studiu, au parte de facilităţi de excepţie şi sunt implicaţi în variate activităţi extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictură, şah etc.”, informează IEC.