Universităţile de elită din Europa caută studenţi în România. World Education Fair se desfăşoară în Bucureşti

Unele dintre cele mai vechi şi prestigioase universităţi britanice precum Kings College din Londra sau Anglia Ruskin University din Cambridge, Swansea University din Ţara Galilor, University of Navara din Spania sau Technische Universitat Chemnitz din Germania îşi vor prezenta ofertele educaţionale la târgul World Education Fair, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică la Bucureşti.

20 feb. 2014, 11:45
Universităţile de elită din Europa caută studenţi în România. World Education Fair se desfăşoară în Bucureşti

World Education Fair este dedicat studiilor universitare şi post universitare şi va oferi programe de licenţă şi de masterat în străinătate”, a declarat joi într-o conferinţă de presă coordonatorul proiectului, Svetlan Danev.

În cadrul târgului, unde vor participa peste 40 de universităţi de elită din Marea Britanie, Olanda, Franţa, Germania, Grecia, Elveţia, Spania şi Polonia, vor fi deschise centre de consultanţă şi de începere a procesului de admitere pentru Danemarca şi Olanda, ţări pentru care termenele limită de aplicare sunt foarte aproape de final. O a doua şansă de admitere pentru tinerii români va fi oferită de universităţile de top din Marea Britanie, la o lună după expirarea termenului oficial de depunere a dosarelor în Marea Britanie.

„În conformitate cu sistemul britanic pentru admitere UCAS pentru noul an universitar 2014-2015, au fost depuse 2.340 de dosare de admitere de către candidaţii din România, ceea ce reprezintă o creştere cu 10,8% faţă de anul 2013, când numărul candidaţilor a fost 2.110”, a spus Danev.

Potrivit Agerpres, el a precizat că prin acest rezultat România îşi păstrează poziţia în top zece ţări care trimit cei mai mulţi studenţi în Marea Britanie, alături de Germania, Franţa şi Italia.

În opinia sa, interesul pentru studiile din Marea Britanie rămâne ridicat în ciuda creşterii taxelor, datorită oportunităţilor de acordare de credite pentru întreaga taxă de şcolarizare, pentru programele de licenţă, studenţilor din ţările UE.

În cadrul târgului, candidaţilor care optează pentru Danemarca li se va oferi un nou serviciu gratuit ‘Danish Express’ care le va permite tinerilor să parcurgă rapid paşii de înscriere şi să depună dosarul de admitere înainte de termenul limită – 15 martie.

De asemenea, un centru specializat de consultanţă va asista candidaţii pentru studii în Franţa, prin serviciul „Înscriere la universitate”. În acest scop ei trebuie să pregătească foaia matricolă pentru clasele 9-11, scrisoarea de recomandare de la un profesor, scrisoare de motivaţie, să aibă o copie a cărţii de identitate şi un certificat de limbă străină, în cazul în care solicitantul a susţinut deja examenul de certificare.

Toate universităţile participante la eveniment vor prezenta noile programe de studiu şi ofertele de burse pentru studenţi şi masteranzi. Tipul burselor variază între 1.000 şi 1.500 de lire sterline pe an pentru cei cu venituri mici, până la acoperirea completă a taxelor de şcolarizare pentru cei cu note excelente.

La târg vor fi organizate prezentări speciale pentru elevi şi părinţi, care vor furniza informaţii actualizate cu privire la subiecte precum pregătirea din timp pentru o admitere cu succes, redactarea unei scrisori de motivaţie, împrumuturi şi preţuri în Marea Britanie, condiţii de admitere în Danemarca şi Olanda.

Informaţii complete despre programul târgului pot fi găsite pe site-ul evenimentului www.worldeducation.ro.

World Education, care se va desfăşura la hotel Hilton între 10,00 şi 17,00, este cel mai mare târg de consultanţă educaţională care se desfăşoară în România în ultimii şase ani. În fiecare an, târgurile specializate de consultanţă educaţională din cadrul proiectului sunt vizitate de peste 10.000 de elevi şi studenţi români.