Universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri confirmate de COVID. Nou ordin de ministru

Publicat: Luni, 28 Septembrie 2020 16:45 // Actualizat: Luni, 28 Septembrie 2020 16:45 // Sursa: romaniatv.net

Universităţile din România nu se vor mai închide automat la doar trei czuri de coronavirus în formaţii de studiu diferite. Decizia a fost inclusă într-un ordin comun de ministru care se află în lucru la Ministerul Educaţiei şi Sănătăţii, a declarat pentru Edupedu.ro, Horia Oniţă, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Decizia va fi luată de fiecare unitate de învăţământ superior împreună cu Direcţiile de Sănătate Publică, în funcţie de numărul de cazuri şşi unde au apărut, pentru fiecare situaţia în parte.

Citeşte şi: Zeci de elevi nu se vor întoarce miercuri la şcoală! Intră în scenariul ROŞU

"Ordinul va conţine în mare parte aceleaşi reguli stabilite anterior, dar se vor modifica unele lucruri cum ar fi clarificări privind cazarea din cămine şi modificarea acelei reguli care prevedea că la trei cazuri de coronavirus/per universitate, se va închide toată instituţia de învăţământ superior. Regula aceasta nu avea nicio logică, fiindcă una este în preuniversitar când ai, în general, un singur imobil, alta este în universitar când ai mai multe facultăţi împărţite în mai multe clădiri. Poţi să ai şi 10 imobile, ori nu are nicio logică să le închizi pe toate dacă apar trei cazuri. Astfel, în noul ordin, este prevăzut ca la apariţia a trei cazuri confirmate de coronavirus, să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii direcţiei de sănătate publică pentru a decide, în funcţie de caz, unde vor fi suspendate cursurile, fie că este vorba de facultate/imobil/grupă/universitate", a explicat Oniţă pentru Edupedu.ro.

Mai exact, decizia ar urma să modifice paragraful b, de la punctul 6 din ANEXA nr. 2 a Ordinului comun de ministru nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2: GHID privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în instituţiile de învăţământ superior în perioada pandemiei de COVID-19.

În ceea ce priveşte dificultăţile deschiderii noului an universitar, Oniţa spune că ANOSR a solicitat universităţilor din marile centre universitare să se coordoneze între ele astfel încât să existe suficiente locuri în cămine pentru toţi solicitanţii.

De asemenea, este nevoie de clarificări şi în ceea ce priveşte apariţia de cazuri noi COVID în căminele studenţeşti, având în vedere că ordinul comun privind normele igienico-sanitare a fost publicat destul de târziu, a atras atenţia Oniţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazuri covid coronavirus ordin Romania universităţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H