Universitățile unei țări din Europa, preferate de elevii români, propun măsuri pentru a limita numărul studenților străini 

Olanda este una dintre destinațiile populare de studiu în rândurile tinerilor străini, în special din est. În ultimii zece ani, numărul studenților străini care studiază în universități din Olanda s-a triplat. 

12 feb. 2024, 15:54
Universitățile unei țări din Europa, preferate de elevii români, propun măsuri pentru a limita numărul studenților străini 

14 universități olandeze lucrează la un program de reducere semnificativă a numărului studenților străini pentru a-i favoriza pe localnici. Multe universități lucrează aproape exclusiv în limba engleză, concentrându-se pe piața internațională a muncii, scrie euronews.ro.

Olanda este una dintre destinațiile populare în rândul studenților din întreaga lume, cifrele s-au triplat în ultimul deceniu.

Citește și: Vești bune pentru studenți! Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat. „Susținere din partea statului finanțată din bani europeni”

Publicația mai scrie că aproape o treime dintre străini aleg să trăiască și să lucreze în Olanda după ce și-au obținut diplomele de licență. Acest lucru poate lăsa mai puține locuri de muncă pentru tinerii olandezi, care pot avea probleme atât în ​​a găsi un loc de studiu, cât și un loc de muncă după studii.

Mișcarea a stârnit o reacție în Olanda, chiar dacă studenții străini aduc venituri semnificative în țară, fiecare individ cheltuind zeci de mii de euro anual.

Citește și: Burse studenţi 2024. Cum se obţine bursa specială de 13.500 de euro

Planul este încă în discuție și, dacă va fi implementat, va intra în vigoare nu mai devreme de 2025 – 2026.