Vești bune pentru studenți! Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat. „Susținere din partea statului finanțată din bani europeni”

Ministra Familiei, Natalia Intotero, are vești bune pentru studenți. Începând din acest an, Ministerul Familiei și Tineretului organizează tabere de iarnă pentru studenți, în vârstă de cel mult 35 de ani.

30 ian. 2024, 17:50
Vești bune pentru studenți! Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat. „Susținere din partea statului finanțată din bani europeni”
Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat

Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat. Mai mult, Natalia Intotero a dezvăluit că ministerul urmează să inaugureze noi centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie.

Citește și Ministrul Familiei aruncă bomba! ”Ne aflăm în dificultate în ceea ce privește controalele din cămine”

Ministrul Familiei a făcut anunțul mult așteptat

„Este o premieră în ultimii ani organizarea acestei ediții de iarnă. Din totalul de 6.000 de locuri destinate studenților, 1.000 de locuri vor fi destinate perioadei de iarnă.

Aceste tabere vor avea loc în ultimele două săptămâni ale lunii februarie în locații din țară. Propunerea pentru aceste locații a venit din partea Caselor de Cultură ale studenților.

Locațiile au fost verificate pentru a răspunde din punct de vedere igienico-sanitar, dar și pentru siguranță.

Pe lângă activități de socializare, studenții vor beneficia de activități de dezvoltare personală, dar și de orientare școlară și profesională.

„Fiecare student care dorește să participe se poate înscrie la facultatea la care își urmează  cursurile.

În cazul în care vor fi mai multe solicitări decât locurile aferente, se va face o selecție ținându-se cont de cazurile sociale, de rezultatele foarte bune la învățătură, dar și de implicarea acestora în participarea la activități educative”, a declarat ministrul Familiei la Antena3CNN. 

Cât despre copii expuși riscului de a fi separați de familie, ministra a subliniat că a fost lansat cel de-al doilea apel pentru proiecte.

„Am lansat cel de-al doilea apel pentru proiecte. Sunt 4.600 de copii care vor beneficia de sprijin.

O masă caldă, consiliere, sprijin pentru efectuarea temelor sau de recuperarea materiilor de la școală. Practic, acești copii au posibilitatea într-un interval de 4,5 ore să beneficieze de această susținere din partea statului finanțată din bani europeni PNRR.

Fiecare centru poate să beneficieze de o sumă maximă de 330.000 euro la care se adaugă TVA.
Pot fi eligibile unitățile administrativ-teritoriale acreditate”, a mai spus Natalia Intotero.

Cine poate beneficia de cazare gratuită la munte în februarie 2024

Conform Medodologie art. 5(1) – beneficiarii locurilor de tabara, sunt:

a) cazuri sociale – maximum 20% din locuri. Beneficiari:

orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau plasament familial, romi, absolventi ai liceelor din mediul rural si cei care beneficiaza de burse sociale ;
au varsta pana la 35 de ani
Ierarhizarea se face exclusiv pe baza criteriilor sociale( nu se aplica criteriul de student integralist);

b) Studenti / masteranzi / doctoranzi cu rezultate deosebite la invatatura in anul precedent de scolarizare – maximum 80% (din numarul de locuri din care s-au scazut cazurile sociale); cu activitati in cadrul organizat al universitatii la diverse manifestri culturale, artistice, stiintifice si sportive. Beneficiari:

  • studenti / masteranzi / doctoranzi , integralisti in anul precedent de scolarizare (2022/2023) ;
  • studentii din anul 1 – media semestrului I din anul universitar 2023 / 2024, integralisti;
  • au varsta pana la 35 de ani;
  • studenti care se afla in an terminal chiar daca au sustinut examenele privind finalizarea studiilor.

Beneficiaza de loc de tabara si studentii care ocupa loc cu taxa.

Criteriu obligatoriu: integralisti

Criteriu: rezultate academice (invatatura): 5 locuri

De exemplu, pentru studenții Universității din București sunt alocate 60 de locuri în taberele din februarie 2024. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București (FLLS UB) a anunțat studenții că se pot înscrie până pe 24 ianuarie printr-un formular online.

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București beneficiază de 7 locuri în tabere. Studentii care doresc un loc in taberele studentesti de iarna 2024, trebuie să trimită on line, pe mai, cererea individuala loc tabara (Anexa 4 la metodologie – completata obligatoriu cu toate datele solicitate), carnet student, vizat la zi, BI / CI / Pasaport și declaratie consintamant pentru prelucrare date cu caracter personal( Anexa 7.1 la metodologie). Studentii care se regasesc pe listele finale cu beneficiari ai unui loc de tabara – vacanta de iarna 2024 vor trimite online seria si perioada in care doresc sa participe la tabara – dupa postarea acestora pe site.

Citește și Rețeta de tartă cu prune făcută de Gabriela Firea. Ministrul Familiei și-a surprins soțul și copiii cu un desert delicios: „Bucuriile toamnei. Weekend pentru familie”