Universităţile vor primi materiale de protecţie medicală. Anisie: „Dificultăţile acestei perioade să fie transformate în oportunităţi”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, la deschiderea anului universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale, că universităţile vor fi sprijinite pentru dotarea cu echipamente de protecţie medicală. Ea a declarat că are încredere în faptul că instituţiile de învăţământ superior vor şti să găsească cele mai bune soluţii pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor, scrie News.ro.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 09:55
Universităţile vor primi materiale de protecţie medicală. Anisie: „Dificultăţile acestei perioade să fie transformate în oportunităţi”

Am mare încredere în capacitatea universităţilor de a găsi cele mai bune soluţii pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor didactice, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie recomandate de autorităţile sanitare. Trebuie să dăm dovadă de flexibilitate, să ne adaptăm de la o săptămână la alta, să acţionăm rapid şi eficient în favoarea studenţilor şi cadrelor didactice astfel încât să nu fie afectată dobândirea cunoştinţelor necesare unor absolvenţi calificaţi ai programelor de studii”, a declarat Monica Anisie. 

Citeste si Reguli noi în căminele studenţeşti, din cauza pandemiei. În cameră vor sta maxim doi studenţi

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca dificultăţile determinate de pandemie să fie transformate în oportunităţi pentru toată lumea.

Vă încurajez să depuneţi toate eforturile în aşa fel încât la momentul reluării activităţilor faţă în faţă să dovediţi că educaţia contează. Ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală, instituţiile de învăţământ superior de stat vor fi sprijinite şi în vederea dotării cu echipamente de protecţie medicală. Ştiu că acest nou an universitar este unul aparte, dar sunt convinsă că va fi unul reprezentantiv pentru calitatea educaţiei, respectând în acelaşi timp misiunea universităţilor, dar şi recomandările medicale. Şi îmi doresc ca toate dificultăţile impuse de contextul epidemiologic să fie transformate în oportunitate de noi toţi”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Creşterea subvenţiei la cazare în căminele studenţeşti

În ultima zi a lunii septembrie, ministrul Educaţiei a anunţat pe Facebook că a crescut subvenţia pentru cayarea înm căminele studenţeşti.

„În contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei, am decis creșterea subvenției pentru cămine-cantine cu 10%.

Sumele se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

Această măsură vine în completarea alocării, din fonduri europene, a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine”, a scris ministrul Educaţiei pe Facebook.