Are 37 de ani şi a născut 16 copii. Vezi cine deţine recordul pentru cele mai multe naşteri

O femeie din Marea Britanie a născut, în urmă cu o lună, al 16-lea copil al său, la vârsta de numai 37 de ani. Este al nouălea băiat din famila lui Sue şi Noel Radford, care mai au şi şase fete. Este însă departe de recordul stabilit în secolul al XVIII-lea de o rusoaică: 69 de copii.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 15:28
Are 37 de ani şi a născut 16 copii. Vezi cine deţine recordul pentru cele mai multe naşteri

În ziua de azi majoritatea femeilor se gândesc bine înainte de a face un copil şi pentru multe dintre ele parcă niciodată nu e momentul potrivit. Sunt însă şi femei care nu stau prea mult pe gânduri, nici măcar atunci când mai au deja şi alţi copii acasă. Este cazul unei mame de 37 de ani din Anglia, care a adus recent pe lume al 16-lea copil al său şi care, culmea, deja se gândeşte la următorul.

Sue Radford şi soţul ei cheltuie săptămânal 250 de lire doar pe mâncare, iar la ei acasă se găteşte ca la cantină. Adică mult. La micul dejun, întreaga familie mănâncă trei pâini, două cutii de cereale şi 8 litri de lapte. Din fericire, masa de prânz nu este atât de problematică, cei mai mulţi dintre copii mâncând la şcoală. Aşa că mama are mai mult timp să pregătească cina, unde se mănâncă 16 cotlete de porc, 6 kilograme de cartofi, trei verze şi 30 de morcovi.

Deşi au o familie atât de numeroasă, Sue şi Noel reuşesc să o întreţină fără ajutor financiar din partea statului, ei având o patiserie în Morecambe, Lancashire.

Aflată la a 16-a naştere, Sue a fost în travaliu doar 16 minute şi imediat ce s-a întors de la spital l-a anunţat pe soţul ei că nu are de gând să se oprească aici.

Sue şi Noel au devenit deja bunici şi nu le pasă că lumea poate se uită ciudat la ei. Cei doi sunt împreună încă din acolescenţă, iar primul lor copil, Christopher (23 de ani), s-a născut când ei aveau doar 14 ani şi erau încă elevi. Au aşteptat până la 18 ani pentru a se căsători, iar apoi au mai venit pe lume Sophie (18 ani), Chloe (17 ani), Jack (15), Daniel (13), Luke (11), Millie (10), Katie (9), James (8), Ellie (7), Aimee (6), Josh (4), Max (3), Tilly May (2) şi Oscar (1), iar acum Casper este cel mai nou membru al familiei.

Faptul că are atâţia copii, nu o împiedică pe Sue Radford să se implice activ în afacerea familiei, de pe urma căreia trăieşte întreaga familie.

Recordul absolut ca „mamă eroină” este deţinut de sute de ani de o femeie din Rusia, care între 1725 şi 1765 a dat naştere la nu mai puţin de 69 de copii. Între copiii familieii Vassilyev s-au numărat 16 perechi de gemeni, şapte serii de tripleţi şi patru de cvadrupleţi.

În topul femeilor cu cei mai mulţi copii se mai află Elizabeth Greenhill, care împreună cu soţul ei, Thomas, a avut 39 de copii, dintre care doar o pereche de gemeni, iar restul sarcini simple.

Podiumul este completat de două cupluri cu câte 21 de copii: Olivia şi Arthur Guinness, din Irlanda, şi Anna şi Henry Crocker.

În aprilie 2012, Michelle Duggar a urcat pe locul patru în clasamentul mamelor eroine, după ce a dat naştere celui de-al 20-lea copil pe care îl are cu soţul ei, Jim Bob.Tot cu 20 de copii se află în top şi Rose Alma Letendre, din Quebec (Canada), împreună cu soţul ei, Roland.