UNPR propune DATA pentru consultările pe Codul fiscal, alta decât cea a PNL. Invitaţia, trimisă şi lui Ponta

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis, joi, liderilor formațiunilor politice din Parlament o invitație la dialog pe tema noului Cod fiscal, consultările fiind propuse pentru data de 19 august, ora 10,00, la Palatul Parlamentului. Invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta.

06 aug. 2015, 14:35
UNPR propune DATA pentru consultările pe Codul fiscal, alta decât cea a PNL. Invitaţia, trimisă şi lui Ponta

UNPR precizează, într-un comunicat de presă, că scrisoarea de invitaţie a fost transmisă prim-ministrului al Guvernului României, Victor Ponta, președintelui interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, co-președinților Alianței Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, co-președinților Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintelui Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, precum și liderului grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Potrivit invitației, consultările vor avea loc la Parlament, în data de 19 august 2015, începând cu ora 10.00, la două zile distanţă de data propusă de liberali pentru consultările pe teme economice.

CITEŞTE ŞI Gabriel Oprea cheamă partidele la NEGOCIERI pe Codul Fiscal: „UNPR este O PUNTE între cele trei palate” VIDEO

„UNPR este un partid dedicat interesului național, care sprijină toate proiectele privind securitatea națională, dar care are în vedere, pe același plan și bunăstarea tuturor românilor.  omânia, economia românească, sute de mii de întreprinzători așteaptă o decizie înțeleaptă în privința rediscutării noului Cod Fiscal. UNPR va face tot posibilul pentru că România să iasă din logica conflictului politic și să intre într-o logică a bunăstării tuturor românilor. Ne dorim să aducem la aceeași masă, a negocierii, toate punctele de vedere și vom încerca să obținem cel mai bun rezultat pentru România. (…) Prin conducerea partidului, precum și prin cei 62 de parlamentari ai săi — 42 deputați și 20 senatori — UNPR va participa la toate întâlnirile și dezbaterile necesare pentru armonizarea punctelor de vedere și pentru obținerea unei viziuni corecte asupra drumului de urmat pentru România”, se arată în comunicatul UNPR.

Gabriel Oprea a anunțat că vineri UNPR va transmite o scrisoare tuturor partidelor, pentru a le chema la discuții la Palatul Parlamentului, astfel încât să fie găsită cea mai bună formulă pe tema Codului fiscal, înainte de sesiunea extraordinară a Parlamentului pe această temă, programată pentru sfârșitul lunii august.

„UNPR este un partid dedicat interesului național, care sprijină toate proiectele privind securitatea națională, dar care are în vedere, pe același plan și bunăstarea tuturor românilor”.

„România, economia românească, sute de mii de întreprinzători așteaptă o decizie înțeleaptă în privința rediscutării noului Cod Fiscal. UNPR va face tot posibilul pentru că România să iasă din logica conflictului politic și să intre într-o logică a bunăstării tuturor românilor. Ne dorim să aducem la aceeași masă, a negocierii, toate punctele de vedere și vom încerca să obținem cel mai bun rezultat pentru România. (…) Prin conducerea partidului, precum și prin cei 62 de parlamentari ai săi — 42 deputați și 20 senatori — UNPR va participa la toate întâlnirile și dezbaterile necesare pentru armonizarea punctelor de vedere și pentru obținerea unei viziuni corecte asupra drumului de urmat pentru România”, se mai arată în comunicatul UNPR.

Am decis ca UNPR să lanseze invitația la dialog pentru toate partidele politice înaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului, discuțiile fiind pentru o viziune asupra noului Cod fiscal. România, economia României așteaptă o decizie înțeleaptaă în privința rediscutarii noului Cod fiscal. Vom aduce la aceeași masă toate punctele de vedere și vom încerca împreună să obținem cel mai bun rezultat”, a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a mai spus că o condiţie pentru participarea tuturor partidelor la consultările pe tema noului Cod fiscal este ca şi formaţiunea sa să lanseze o astfel de invitaţie, precizând că UNPR este o „punte” între instituţii şi partide. „O condiţie ca să vină toate partidele la aceeaşi masă, şi cred că înţelegeţi ce vreau să spun, este ca şi UNPR să lanseze această invitaţie. (…) Credem noi că suntem foarte credibili ca să poată să vină cu adevărat toate partidele la masa negocierilor”, a declarat Gabriel Oprea, întrebat fiind de ce UNPR a lansat o invitaţie separată de cea a liberalilor.
Liderul UNPR a mai spus că partidul său poate fi „o punte” între Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului.

Luni, PNL a anunţat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că a observat două linii de gândire în PSD în privinţa Codului Fiscal, una ridigă a oamenilor din jurul lui Victor Ponta, iar alta de deschidere din partea preşedintelui interimar Liviu Dragnea, adăugând că speră ca raţiunea să prevaleze.