UNPR se întăreşte înghiţind un partid de 0,15%

UNPR a făcut astăzi o nouă achiziţie. Formaţiunea condusă de Gabriel Oprea a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, un partid care, la ultimele alegeri parlamentare, nu a obţinut nici 1% din voturile românilor. 

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 10:09
UNPR se întăreşte înghiţind un partid de 0,15%

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, după parafarea absorbţiei, că fuziunea a fost determinată de faptul că PPPS şi-a asumat valorile de centru-stânga, gestul politic fiind fundamentat pe principii, nu pe interese personale sau de grup.

Oprea a precizat, potrivit Mediafax, că UNPR are aproape 300.000 de membri şi îşi propune ca la alegerile parlamentare din 2012 să obţină cel puţin 10%.

La rândul său, preşedintele PPPS, Nicolae Popescu, a precizat că partidul pe care îl reprezintă a fost înfiinţat în urmă cu 14 ani, iar absorbţia PPPS în UNPR a fost determinată de faptul că „România nu îşi mai poate permite aventuri politice”.

Popescu a mai spus că actuala coaliţie guvernamentală a fost nevoită să ia măsuri dure de austeritate, asemenea unui general care, într-un război, ia hotărâri care pot duce la moartea a zeci de mii de soldaţi, dar prin care se câştigă războiul.

Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale a obţinut la alegerile parlamentare din 2008 un scor departe de a-i permite intrarea în Parlament.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la scrutinul pentru Camera Deputaţilor, PPPS a primit 8.388 de voturi, ceea ce a însemnat 0,12% din voturile alegătorilor.

La Senat, PPPS a fost votat doar de 0,15% dintre românii care au venit la urne, mai exact de 10.805 de alegători.