UNPR susţine un Guvern construit pe majoritatea parlamentară actuală

UNPR vrea ca noul cabinet să reflecte, prin componenţa sa, majoritatea parlamentară din momentul de faţă. Totodată, Uniunea solicită ca viitorul guvern să promoveze Legea taxei pe marile averi, din moment ce aplicarea acesteia se află înscrisă în protocolul coaliţiei de guvernământ.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 13:20
UNPR susţine un Guvern construit pe majoritatea parlamentară actuală

„Uniunea Naţională pentru Progresul României susţine formarea rapidă a unui Guvern care să asigure stabilitatea politică şi să ofere un semnal puternic de credibilitate economiei româneşti şi pieţelor externe. UNPR va susţine formula guvernamentală construită pe majoritatea parlamentară existentă, care va respecta principiile responsabilităţii, stabilităţii şi solidarităţii şi care va asigura o bună administrare a ţării”, se arată într-un comunicat al UNPR.

Uniunea cere şi o aplicare mai strictă a protocolului, document în care se află prevăzută unul dintre proiectele majore ale UNPR. „Legea privind taxa pe marile averi iniţiată de UNPR în anul 2010 este cerută de majoritatea românilor şi va asigura o distribuţie mai echitabilă a avuţiei naţionale, fiind un instrument eficient de sprijin pentru categoriile de populaţie vulnerabile în faţa crizei. Încă din 2010, UNPR a susţinut că cei care au mai mult trebuie să suporte mai mult şi cei care au mai puţin trebuie să suporte mai puţin din povara crizei economice”, susţine UNPR.