UNPR susţine uninominalul la schimb cu taxarea marilor averi

Deputaţii UNPR vor vota proiectul privind sistemul de vot uninominal, iniţiat de liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, pentru că USL a promis, în schimb, sprijinul pentru adoptarea proiectului UNPR referitor la impozitarea averilor mari, a anunţat, marţi, în plen, deputatul Eugen Nicolicea.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 11:30
UNPR susţine uninominalul la schimb cu taxarea marilor averi

Nicolicea, care este vicepreşedinte al Camerei (UNPR), a precizat, la dezbaterea în plen a proiectului privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, că „grupul progresist va vota acest proiect aşa cum s-a stabilit în protocolul semnat cu USL”.

„Grupul progresist va vota acest proiect aşa cum s-a stabilit în protocolul semnat cu USL, care ne-a promis că ne va sprijini în adoptarea proiectului privind taxarea marilor averi”, a afirmat Nicolicea.

El a adăugat că banii din taxarea marilor averi vor putea fi folosiţi pentru a fi mărite pensiile mici.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cu 14 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi o abţinere, proiectul privind sistemul de vot uninominal majoritar iniţiat de Victor Ponta şi Crin Antonescu, proiectul intrând în dezbaterea plenului în şedinţa de marţi. În favoarea acestui proiect au votat reprezentanţii PSD, PNL, UNPR şi minorităţi, în timp ce deputaţii PDL au fost împotrivă, iar reprezentantul UDMR s-a abţinut.

Potrivit proiectului adoptat vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar suplimentar în judeţele în care minorităţile au peste 7% reprezentare acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar.

Deputaţii din Comisie au acceptat propunerea USL de eliminare a pragului electoral şi au introdus un amendament potrivit căruia delimitarea colegiilor va rămâne aceeaşi ca în 2008.