Untold şi Neversea ajung la Timişoara. Când va avea loc prima ediţie

Creatorii festivalurilor Untold şi Neversea au început pregătirile pentru ediţiile din anul 2021. Organizatorii au anunţat că pregătesc un nou festival care va ava loc la Timişoara, prima ediţie ar urma să aibă loc în anul 2023.  

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 05:00
Untold şi Neversea ajung la Timişoara. Când va avea loc prima ediţie

Autorităţile locale din Timişoara doresc să construiască o zonă de recreere, pe o suprafaţă de 90 de hectare, ce va putea fi folosită şi pentru evenimente mari. Creatorii Untold spun că festivalul de la Timișoara va fi diferit de cele pe care le organizează la Cluj şi pe litoral.

Citeşte şi: Vicepremierul Raluca Turcan: „Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern”

„Suntem pe un câmp lângă Oraşul Timişoara, dar asta nu este o întâmplare! Suntem pe un câmp care în următorii 2-3 ani se va transforma într-o zona de agrement şi spaţiu cultural, unice în România. 365 de zile pe an va fi mândria şi bucuria timişorenilor, câteva zile pe an va fi casă unui nou festival, cu un concept nou, gândit să promoveze Timişoara şi zona de vest a ţării. Aşa că, UNTOLD e la Cluj, Neversea la Constanţa, iar la Timişoara pregătim un nou festival ce va completa exeperienţa celor două de mai sus! Urmează un drum lung, dar frumos, până în 2023 când vom trece pragul primei zile de festival. Fruncea sus, mintea deschisă şi hai să punem osu’ la treabă”, a transmis pe Facebook Edy Chereji.

„Am văzut nişte spaţii de acest gen în alte ţări din Europa. Şi asta ne-a atras, faptul că putem fi dincolo de ceea ce înseamnă un festival, dar care va atrage şi turişti internaţionali, este şi poziţionată strategic” , susţine Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea.

„Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern”

Vicepremierul Raluca Turcan declară faptul că Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru industria festivalurilor, urmând să sprijine evenimente precum Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well.

„Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern! Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea complet pentru cel puţin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât şi pentru iubitorii de muzică, economia naţională şi chiar pentru promovarea ţării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari”, susţine Raluca Turcan, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.