Unui deputat rus şi mai multor artişti din Rusia le-a fost INTERZISĂ intrarea în Republica Moldova

Deputatului rus Pavel Şperov şi unui grup de artişti care mergeau în Republica Moldova pentru a participa la evenimentele de la Tiraspol și Bender le-a fost interzisă intrarea în ţară.  Aceştia au fost întorşi acasă la Moscova chiar de pe aeroportul de la Chişinău. 

RomaniaTV.net
27 iul. 2017, 17:38
Unui deputat rus şi mai multor artişti din Rusia le-a fost INTERZISĂ intrarea în Republica Moldova

Reprezentanţii Politiei de Frontieră au declarat pentru publika.md că decizia a fost luată pe motiv că aceştia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat şi nu au justificat scopul vizitei. 

Pavel Şperov este deputat din partea Partidului Liberal Democrat, condus de Vladimir Jirinovski.

Totodată, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a publicat lista artiştilor de la Moscova, care au fost întorşi acasă. Este vorba despre Dmitri Dunaev, Liaisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova şi Vladimir Gasoian.

Rogozin mai scrie că i-a solicitat Ambasadei Rusiei la Chişinău să ia măsurile de rigoare. 

Festivitățile de la Tiraspol și Bender sunt programate pentru 29 iulie.

Delegația rusă intenționa să ajungă în Moldova cu un avion militar, însă autoritățile de la Chișinău i-au interzis acest lucru. 

În urmă cu ceva timp, ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat într-o ședință pe ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin, căruia i s-a adus la cunoştinţă că nu este momentul oportun ca la manifestările consacrate acestei aniversări să fie invitați artiști și delegați din Federația Rusă. 

De asemenea, au fost învocate mai multe demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea misiunii de pacificatori într-una civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe i-a sugerat delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze venirea în Moldova pentru a participa la cea de-a 25-a aniversare de la începutul misiunii de pacificare.