Unui deţinut i s-au amputat mâinile în închisoare pentru că a comis multe furturi

Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2019 21:27 // Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2019 21:27 // Sursa: romaniatv.net

Unui deţinut iranian, închis pentru furturi multiple, i-au fost amputate mâinile într-o închisoare din nordul ţării, au anunţat autorităţile judiciare locale, declanşând imediat o reacţie de condamnare din partea organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului „Amnesty International”.

Bărbatul a recunoscut că se face vinovat de 28 de acuzaţii de furt, iar amputarea a avut loc, miercuri, în oraşul Sari, a indicat Departamentul Justiţiei din provincia Mazandaran, într-un comunicat.

Autorităţile judiciare locale mai precizează că „hoţul profesionist”, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a comis infracţiunile în oraşul Mahmudabad, la Marea Caspică, şi în împrejurimi, potrivit jurnalul.ro.

Amputarea a fost imediat condamnată de organizaţia „Amnesty International”: „Mutilarea premeditată a indivizilor nu este (un act de) justiţie. Este o încălcare înfiorătoare a demnităţii umane”, a declarat Saleh Higazi, director adjunct al „Amnesty International” pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

„Reformele codului penal Iranian, care ar putea pune capăt acestor practici scandaloase, ar fi putut fi instituite de multă vreme”, a subliniat reprezentantul Amnesty International.

Codul penal iranian, bazat pe sharia (legea islamică), prevede ca pedeapsa cu amputarea mâinilor să fie aplicată condamnaţilor vinovaţi de furt cu recidivă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H