Un motociclist şi-a recăpătat degetele de la mână pierdute într-un accident

Un britanic de 31 de ani pasionat de motociclism a suferit un accident îngrozitor, în urma căruia şi-a pierdut mai multe degete de la mâna dreaptă. Înnebunit să practice din nou sportul lui preferat, bărbatul nu s-a lăsat până nu a găsit o metodă prin care şi-a recăpătat degetele pierdute.

RomaniaTV.net
01 feb. 2013, 17:30

Jonas Barber, un britanic de 31, din Leeds, şi-a pierdut degetele de la mâna dreaptă în urma unui acident, în timpul unei curse sportive în Lincolnshire, în iulie 2011.

După ce fiica cea mică a început să plângă pentru că tatăl ei nu mai avea degete şi nu mai putea să practice sportului lui preferat, el a încercat să o liniştească, păcălind-o că acestea îi vor creşte la loc, scrie The Sun.

Dar pe Jonas nu l-a părăsit gândul de a găsi o soluţie prin care să poată avea, într-adevăr, degetele puse la loc, şi nu o proteză. El a găsit un medic specialist, care i-a propus să îi înlocuiască degetele pierdute de la mâna dreaptă cu degete de la picioare.

După o operaţie care a durat 12 ore, chirurgul ortoped i-a prelevat bărbatului două degete – al doilea deget de după degetul mare de la fiecare picior şi, cu ajutorul acestora, i-a reconstituit degetele pierdute de la mână, mai puţin arătătorul.

Bărbatul urmează să facă şi a doua operaţie, pentru a i se înlătura cicatricele grefei de degete şi este de trei ori fericit: în primul rând, pentru că şi-a respectat promisiunea faţă de fiica lui, în al doilea rând, pentru că poate să practice din nou sportul lui preferat şi în al treilea rând, pentru că poate să folosească mâna accidentată ca pe o mână normală.