Unui șofer i-a luat un an să demonstreze că e nevinovat, după ce a rămas fără permis din cauza unor semne de circulație montate greșit

Un șofer a rămas fără permis, după ce muncitorii care lucrau la reabilitarea unui drum au montat greșit indicatoarele de circulație.

25 nov. 2022, 13:53
Unui șofer i-a luat un an să demonstreze că e nevinovat, după ce a rămas fără permis din cauza unor semne de circulație montate greșit

Magistrații Judecătoriei Bolintin Vale au admis plângerea depusă de șofer în urmă cu un an. Bărbatul a contestat procesul verbal întocmit de Poliția Giurgiu, după ce oamenii legii l-au amendat cu 580 de lei și i-au suspendat permisul pentru 30 de zile, invocând motivul că a intrat cu autovehiculul pe un drum semnalizat cu indicatorul „accesul interzis”, potrivit gandul.ro.

În noiembrie anul trecut, o echipe de muncitori care a lucrat la reabilitarea unui drum din localitatea Mihăilești, unde au montat mai multe semne de circulație, pe care le aveau în camion. La intrarea pe drumul abia asfaltat au pus un semn care indica accesul interzis, iar apoi lucrările au fost încheiate. Drumul a fost redeschis circulației, însă semnul a rămas în același loc, fără ca cineva să sesizeze.

Citește și: Un șofer a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița din Capitală 

În data de 30 noiembrie 2021, un șofer care se deplasa către casă a intrat pe drumul respectiv, circulând frecvent în acea zonă, fără să știe de vreo restricție. Ulterior a fost oprit de echipaj al Poliției care l-a sancționat. Abia anul acesta instanța a primit din partea primăriei Mihăilești un document care atestă că acel indicator nu trebuia să se afle pe acel drum. În baza dovezilor, judecătorul a dispus anularea imediată a procesului verbal.

„Admite plângerea contravențională formulată de petentul C. Aurel, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu. Anulează procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției din data de 30.11.2021. Exonerează pententul de la plata amenzii contravenționale în cuantum de 580 de lei. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bolintin Vale”, au decis magistrații.

Citește și: Cu cât este plătit un şofer pe cisternă de transport combustibil la Petrom