Cu cât este plătit un şofer pe cisternă de transport combustibil la Petrom

Transportul de combustibil necesita o atentie speciala, astfel incat soferii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Iata cati bani primeste lunar un conducator de cisterna la Petrom, dar si ce presupune acest loc de munca.

24 nov. 2022, 13:33
Cu cât este plătit un şofer pe cisternă de transport combustibil la Petrom

Petrom detine pe teritoriul Romaniei cea mai mare retea de distributie, mai exact 405 statii, fiind totodata si unul dintre cei mai mari angajatori privati din tara noastra. In medie, salariile la benzinariile Petrom pornesc de la 1.900 de lei si pot ajunge si la 3.000 de lei.

In cazul unui sofer de cisterna la Petrom, care transporta combustibil, salariul creste considerabil, odata cu riscul, am putea spune.

Potrivit anunturilor publicate pe site-urile de recrutare, un sofer de cisterna la Petrom ajunge sa primeasca la final de luna in jur de 5.000 de lei, la care se adauga tichetele de masa si sporurile de risc. Drept urmare, suma poate ajunge, in medie, la 7.000 de RON, potrivit site-ului Soferidinromania.ro.

Daca salariul pare tentant, trebuie stiut ca un sofer de cirsterna care transporta combustibil trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Logistica si transportul combustibilului sunt reglementate printr-o legislatie stricta.

Citeşte şi: Cum calculăm greutatea unui porc, fără cântar. FORMULA de calcul pe care o putem folosi oriunde cu încredere. Ponturi pentru alegerea porcului ideal de friptură şi caltaboşi

Soferul unui vehicul de tip cisterna trebuie sa aiba cel putin 21 de ani, sa detina permis de conducere aferent categoriei si certificat ADR, sa fi promovat un curs de specialitate privind transportul cisternelor. Totodata, soferul trebuie sa efectueze examinarile medicale si psihologice de baza si sa nu fie condamnat pentru o infractiune savarsita cu intentie.

Soferii de cisterna au mai multe indatoriri, nu doar de a transporta combustibilul de la o locatie la alta. Una dintre obligatiile soferului este de a verifica daca combustibilii destinati transportului sunt autorizati in conformitate cu ADR. Apoi, este obligatia acestuia de a verifica documentatia, daca cisterna are inspectia la zi si daca este echipata cu echipamentele si marcajele necesare, ca unitatea nu este supraincarcata si ca rezervorul nu are defecte ce ar putea pune transportul in pericol.

Potrivit trans.info, transportul de motorina are inca cea mai mare pondere din totalul transporturilor de combustibili la nivel european – aproximativ 50%. Benzina reprezinta aproape un sfert, iar gazul lichefiat – aproximativ 15%.

Citeşte şi: Şeful Casei de Pensii explică. Ce sume vor fi pe noile taloane de pensii pentru românii amărâţi. Reguli noi şi pentru ajutoarele sociale