Unul din membrii casei regale olandeze, îngropat de o avalanşă în Austria

Prinţul olandez Johan Friso, unul din fiii reginei Beatrix, care a fost îngropat sub zăpadă de o avalanşă în Lech (Vorarlberg, vestul Austriei) nu este în afara oricărui pericol, relatează APA, potrivit informaţiilor primite de la agenţia olandeză de presă ANP.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 16:04
Unul din membrii casei regale olandeze, îngropat de o avalanşă în Austria

Starea prinţului este stabilă, însă acesta nu se află în afara oricărui pericol, relatează APA.

Primarul din Lech (Vorarlber, Austria de vest), Ludwig Muxel, a confirmat pentru postul de radio ORF Vorarlberg, că printre persoanele îngropate sub zăpadă în Vorarlberg se află şi un membru al familiei regale olandeze. Patru persoane, printre care şi prinţul Johan Friso, au fost îngropate sub valul de zăpadă de 30 de metri lăţime şi 40 de metri lungime, potrivit Agerpres.

‘Mulţumită echipelor de salvarea am reuşit să salvăm persoanele îngropate sub zăpadă în circa 20 de minute’, a afirmat primarul Muxel.

Prinţul a fost transportat de urgenţă la clinica unviersitară din Innsbruck, unde a fost internat la secţia de reanimare, potrivit primarului.

În Vorarlberg avertismentul de avalanşe este ridicat, atingând nivelul 4 pe o scală de 1 la 5.

Prinţul Friso, este cel de al doilea fiu al reginei Beatrix, aflată pe tronul Olandei din 1980. După o căsătorie controversată în 2004 însă nu mai este succesor la tronul Olandei. Familia regală a Olandei vine de câteva decenii în vacanţele de iarnă, la schi, în Vorarlberg.

Prinţul Johan Friso de Orania-Nassau von Amsberg s-a născut la 1968 la Utrecht, fiind fiul prinţesei moştenitoare Beatrix şi al soţului acesteia, germanul Claus vom Amsberg. Prinţul a absolvit studii tehnice şi economice la mai multe universităţi de renume internaţional şi a lucrat, printre altele, şi la firma de consiliere McKisey şi la banca Goldman Sachs. Din 2011 lucrează pentru firma de tehnologie nucleară britanică Urenco şi locuieşte cu familia sa la Londra.