Unul dintre atacatori sinucigaşi, surprins de camerele de supraveghere înainte de a detona bomba în una din bisericile din Sri Lanka

Presa internaţională a dat publicităţii o înregistrare video cu unul dintre bărbaţii suspectaţi că au detonat bombe în Sri Lanka, chiar în timpul slujbei de Paştele catolic. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa un tânăr cu rucsac în spate, care intră într-una dintre bisericile afectate de explozii. Între timp, bilanţul atentatelor din Sri Lanka a crescut la 310 morţi, iar americanii anunţă că atentatele din Sri Lanka ar putea continua.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 07:47
Unul dintre atacatori sinucigaşi, surprins de camerele de supraveghere înainte de a detona bomba în una din bisericile din Sri Lanka

În imagini se poate vedea cum suspectul traversează piaţa din faţa lăcaşului de cult din Colombo, apoi intră în biserica Sfântul Sebastian, unde enoriaşii asistau la slujba de Paşte.


 La puţin timp după ce a fost filmat intrând în biserică, atacatorul sinucigaș și-a detonat încărcătura explozivă.

 

Bilanţul victimelor exploziilor din Sri Lanka a ajuns la 310 persoane, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de The Guardian. Conform AFP, au fost arestate 40 de persoane până în prezent în legătură cu atentatul.

În doar câteva ore, în duminica Paştelui, atentate cu bombă – coordonate – au semănat panica şi moartea în hoteluri şi biserici care oficiau slujbe, în mai multe locuri în Sri Lanka, care nu s-au mai confruntat un asemenea episod violent de la sfârşitul războiului civil, în urmă cu zece ani.

Guvernul a informat că gruparea teroristă locală National Throwheeth Jama’ath se află în spatele atacului. „Noi anchetăm cu privire la un eventual ajutor străin şi alte legături pe care le au ei, cum formează ei kamikaze, cum au fabricat aceste bombe”, a adăugat el.

Gruparea NTJ a devenit cunoscută anul trecut, în legătură cu acte de vandalism vizând statui budiste. Gruparea a fost vizată, în urmă cu zece zile, de o alertă difuzată serviciilor de poliţie, potrivit căreia aceasta pregătea atentate sinucigaşe vizând biserici aparţinând minorităţii creştine şi Ambasada Indiei la Colombo.