Unul dintre cei mai căutaţi terorişti a fost ucis în Tunisia

Unul dintre cei mai căutați jihadiști din Tunisia figurează printre cei cinci extremiști împușcați mortal, vineri, în regiunea Gafsa din centrul Tunisiei, a făcut cunoscut sâmbătă purtătorul de cuvânt al președinției.

12 iul. 2015, 06:14
Unul dintre cei mai căutaţi terorişti a fost ucis în Tunisia

„Raportul analizei ADN-ului tocmai a confirmat că Mourad Gharsalli a fost împușcat” vineri, a scris Moez Sinaoui pe contul său de Twitter.

Mourad Gharsalli, un tunisian în vârstă de 28 de ani, era unul din liderii Falangei Okba Ibn Nafaa, principalul grupat armat tunisian, o ramură a organizației Al-Qaeda în Maghrebul Islamic (AQIM) care a revendicat de la sfârșitul lui 2012 numeroase atacuri contra forțelor armate tunisiene de la granița cu Algeria, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Stare de URGENŢĂ în Tusnisia, de teama unor noi atentate

Potrivit autorităților tunisiene, acest grup este, de asemenea, responsabil de atentatul contra muzeului Bardo, de la 18 martie — soldat cu 22 de morți, dintre care 21 de turiști—, deși acest atac a fost revendicat de organizația Statul Islamic (SI).

Vineri, Ministerul de Interne a informat că, în cursul unei operațiuni desfășurate de forțele de ordine, cinci elemente extremiste au fost ucise în aceeași zi la Jebel Orbata.

De la revoluția din ianuarie 2011, Tunisia se confruntă cu ascensiunea mișcării jihadiste, responsabilă de moartea mai multor zeci de polițiști, militari, dar și turiști.