Unul dintre cei mai de temut interlopi din România, arestat pentru proxenetism şi spălare de bani, cere să fie eliberat

Florin Ghinea, zis "Ghenosu", în vârstă de 46 de ani, unul dintre cei mai temuți și violenți interlopi din România, vrea să fie lăsat în libertate. Ghenosu se află acum în arest preventiv, după ce a fost extrădat și adus în România sub pază strictă.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 08:14
Unul dintre cei mai de temut interlopi din România, arestat pentru proxenetism şi spălare de bani, cere să fie eliberat

Ghenosu este acuzat de proxenetism, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane. A dispărut în luna mai 2018, chiar înaintea unor descinderi DIICOT la locuinţa sa. În urma unui control intern la IPJ Dâmbovița, s-a aflat cum a scăpat interlopul Ghenosu de mascații de la DIICOT. Potrivit raportului, el se întâlnise pe stradă cu un poliţist şi a fugit prin spatele curţii.

Florin-Nicolae Ghinea și-a continuat activitatea de proxenetism pe teritorul Marii Britanii si Irlandei. Reţeaua avea raminificatii in Finlanda si Emiratele Arabe Unite.

Interlopul Ghenosu a fost adus în țară de către polițiștii români în februarie anul acesta. Extrădarea lui s-a realizat în urma cooperării polițienești internaționale, procedură ce a durat mai bine de un an.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Marea Britanie, astăzi, 12 februarie, poliţiştii români au preluat, sub escortă, un bărbat de 46 de ani, pe numele căruia există un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul București, pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane, încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni și constituire de grup criminal organizat. Schimbul de date și informații a fost realizat prin Biroul Interpol”, potrivit IGPR.