Unul dintre cei mai PERICULOŞI INFRACTORI români, prins de poliţişti la Iaşi

Constantin Cojocaru, alias "Passaris al României", unul dintre cei mai periculoşi infractori români, a fost prins de poliţişti după mai bine de două săptămâni de căutări. Cojocaru a fost prins la capătul unei operaţiuni derulate la intrarea în Hârlău, judeţul Iaşi, în urma unei informaţii primite. Infractorul nu a mai opus rezistenţă, la fel ca în anul 2004, când poliţiştii au fost nevoiţi să-l împuşte. Passaris era căutat după ce, împreună cu un complice, a spart Oficiul Poştal Erbiceni de unde a furat un seif în care credeau că sunt bani.
Iulian Tudor
05 mart. 2015, 08:07
Unul dintre cei mai PERICULOŞI INFRACTORI români, prins de poliţişti la Iaşi

Constantin Cojocaru, poreclit „Passaris al României”, a fost prins marţi la amiază, la intrarea în Hârlău, judeţul Iaşi. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, prinderea lui a fost posibilă după ce anchetatorii au primit o informaţie cum că Passaris s-a urcat într-o maşină care se îndreaptă spre Botoşani, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Astfel, o patrulă a poliţiştilor s-a postat la intrarea în Hârlău, iar când au observat maşina, i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta. Într-o fracţiune de secundă, zeci de poliţişti au înconjurat maşina şi l-au somat pe Cojocaru să coboare. Acesta din urmă a coborât şi a spus că vrea să se predea. Imediat, a fost încătuşat şi ulterior transportat la Iaşi unde a fost anchetat şi apoi încarcerat. Passaris le-a spus poliţiştilor că intenţiona să ajungă la Botoşani, la nişte prieteni. Miercuri, judecătorii au decis arestarea fugarului pentru 30 de zile.

„În cazul activităţilor desfăşurate în cazul furtului comis la Oficiul Poştal Erbiceni, poliţiştii l-au depistat pe raza oraşului Hârlău pe Constantin C., de 39 de ani, din comuna Belceşti. Instanţa de judecată a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, reţinând în sarcina acestuia infracţiunea de furt calificat”, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei.

Spargerea oficiului poştal din Erbiceni a fost plănuită din timp. Cojocaru şi Culiţă Gioni Plop, ajutorul său, au mers luni în jurul orei 16.00 la oficiul poştal de unde au cumpărat 20 de plicuri. Atunci au observat sistemele de siguranţă ale imobilului şi unde era amplasat seiful cu bani. În acelaşi timp, cei doi au întrebat diferite persoane dacă au început să se dea pensiile însă nu au intuit că poştaşul dădea indemnizaţiile în jumătate de oră, iar la seif nu a mai rămas niciun ban. Cei doi s-au întors la oficiu pe timpul nopţii, în jurul orei 3.00. Au rupt lacătul grilajului de fier de la intrare, apoi o altă uşă şi au început să lovească cu levierele în peretele unde era încastrat seiful. După o oră, cei doi au reuşit să îl scoată din perete, apoi l-au transportat în autoturismul condus de Plop. Au reuşit să-l deschidă, dar seiful era aproape gol.

„Passaris al României” s-a urcat pe zidurile a două închisori din Serbia de unde a evadat în anii 2000. Acesta a stat o perioadă în închisoare după ce a fost condamnat pentru mai multe furturi din locuinţe comise în Iaşi, apoi tâlhării şi un jaf în Timişoara comis cu armament. Încarcerat de două ori, Pisica a reuşit să evadeze de fiecare dată, iar ultima oară a ucis un poliţist aflat pe urmele lui.

Citeşte şi ALERTĂ în toată ţara: Cel mai periculos CRIMINAL a dat o nouă lovitură

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Cum faci să păstrezi frunzele de salată crocante. Trucul genial care le menține proaspete chiar și trei săptămâni
Capital.ro
Apare taxa pe kilometraj. Ce șoferi trebuie să o plătească
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Anunțul momentului pentru șoferi! Cât costă astăzi carburanții în România
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Tratamentul miraculos pentru regenerarea dinților pierduți. Cât va costa și cum va fi administrat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Alegeri locale și europarlamentare: Ghidul complet pentru alegerile comasate de duminică 9 iunie 2024
Capital.ro
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'