Cel puţin 13 vaccinaţi anti-Covid au suferit paralizie facială. Ce spun medicii despre această reacţie adversă

Ministerul Sănătății din Israel a raportat 13 cazuri de paralizie facială după administrarea vaccinului anti-Covid, dar medicii se tem că în realitate numărul persoanelor afectate ar putea fi mult mai mare.

18 ian. 2021, 22:40
Cel puţin 13 vaccinaţi anti-Covid au suferit paralizie facială. Ce spun medicii despre această reacţie adversă

În Marea Britanie medicii spun că o treime dintre pacienții cu forme severe de Covid se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet. În Israel au fost raporte 13 cazuri de paralizie facială.

Ana-Maria Dobrotă, medic infecționist la Matei Balș, a vorbit despre siguranța vaccinurilor anti-Covid și despre reacțiile adverse care pot să apară. „Nu trebuie să ne temem, dar ar trebui să ținem cont de ele și să le analizăm și în funcție de numărul pacienților care s-au vaccinat, în contextul categoriilor de pacienți care s-au vaccinat“.

Cazurile de paralizie facială „fac parte dintre reacțiile adverse întâlnite, dar se întâlnesc și la alte vaccinuri. De cele mai multe ori sunt parțiale și se remit într-un timp scurt“, a declarat aceasta, citată de Aleph News.

Citeşte şi Asistenta medicală din România care s-a vaccinat anti-COVID în Marea Britanie rupe tăcerea! Ce a simţit pe loc şi la ce efecte adverse se aşteaptă

„Campania de vaccinare din România este un succes parțial, mai avem multe de făcut. Trebuie cel mai mult să lucrăm la a convinge oamenii că este o soluție bună în momentul de față și că este singurul lucru pe care îl mai putem face, pe lângă măsurile pe care deja le-am luat“, mai spune Ana-Maria Dobrotă.