Unul dintre finii lui Ghenosu, reţinut pentru şantaj

Unul dintre finii lui Ghenosu, membru al grupării infracţionale, a fost reţinut, miercuri, pentru şantaj, după ce, la jumătatea lunii octombrie, alte patru persoane au fost arestate preventiv şi alţi doi membri sunt cercetaţi în stare de libertate.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 20:09
Unul dintre finii lui Ghenosu, reţinut pentru şantaj

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmbovita, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviste,au probat activitatea infractională a lui E. Pitaru, de 31 de ani, din municipiul Târgoviste, pentru şantaj, el fiind reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonantă, urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, informează Mediafax.

„În fapt, acesta se ocupă efectiv cu recuperarea de sume de bani de la diverse persoane, folosind acte de violentă sau ameninţare sau pretinzând diferite sume de bani ca taxe de protecţie”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Alţi şase membri ai grupării infracţionale Ghenosu au fost reţinuţi în luna octombrie, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau de la una dintre părtile vătămate suma de 300 de euro.

Patru dintre ei, supranumiţi şi „echipa de intervenţie”, au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de şantaj, fiind introduşi în arestul IPJ Dâmboviţa, iar alte două persoane, o femeie şi un bărbat, acuzaţi de instigare la şantaj, sunt cercetate în stare de libertate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de şantaj şi instigare la şantaj, cei în cauză riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi cinci ani

„Cei patru se ocupau efectiv cu recuperarea de sume de bani de la diverse persoane, folosind acte de violentă sau ameninţare sau pretinzând diferite sume de bani că taxe de protecţie, iar bărbatul şi femeia instigau la comiterea unor astfel de fapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.

Eugen Pitaru, fînul lui Ghenosu, reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, a fost introdus în arestul IPJ Dâmboviţa, alături de cei patru membri ai grupării, arestaţi preventiv.

În cursul zilei de joi, Pitaru urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.