Unul dintre marii fotbalişti ruşi, poziţie fermă şi fără precedent vizavi de atrocităţile comise de Putin în Ucraina: „E posibil să fiu aruncat în închisoare sau să fiu ucis”

În cele aproape patru luni de război, puţine persoane publice din Rusia au îndrăznit să adopte o poziţie fermă împotriva atrocităţilor comise de Putin în Ucraina. A făcut-o, însă, fostul căpitan al naţionalei Rusiei Igor Denisov, care i-a transmis un mesaj fără precedent liderului de la Kremlin, asumându-şi riscul de a fi ucis.

16 iun. 2022, 17:20
Unul dintre marii fotbalişti ruşi, poziţie fermă şi fără precedent vizavi de atrocităţile comise de Putin în Ucraina: „E posibil să fiu aruncat în închisoare sau să fiu ucis”

Un cunoscut fotbalist rus şi-a găsit curajul să ridice ochii la Putin şi să-l critice dur pentru invadarea Ucrainei. Igor Denisov (38 de ani), fost căpitan al naționalei Rusiei şi retras din activitate în 2019, a transmis, în cadrul unui interviu, unul dintre cele mai puternice mesaje venite din partea unui sportiv rus de la începutul războiului.

Fotbalist rus, poziţie fermă faţă de războiul din Ucraina

Aceste evenimente sunt un dezastru. Ceva horror! Nu știu, poate voi fi aruncat în puşcărie sau ucis pentru aceste cuvinte, dar asta cred”, a declarat Igor Denisov, potrivit politico.eu. Fostul căpitan a dezvăluit, totodată, că i-a trimis o scrisoare lui Putin, în care l-a anunțat că îşi lasă mândria la o parte şi este dispus să îngenuncheze în fața sa pentru a opri războiul.

A dezvăluit cum a reacționat, ce i-a transmis lui Putin, cum a încercat să răspândească mesajul și cum nimeni nu a vrut să-l ajute în mass-media rusă.

Am vorbit cu avocatul meu și i-am scris lui Putin să oprească totul. Cuvintele mele: «Sunt gata să îngenunchez în fața ta». Doar ca să pună capăt ororii. Sunt un om mândru, dar aș fi fost gata să mă pun în genunchi. Ce înseamnă viața unei persoane, a unui Denisov? Nu mai există mândrie, pentru că îmi făcusem o idee asupra a ceea ce se întâmplă. Totuși, nimeni din mass-media nu a vrut să-mi transmită mesajul.” 

Fotbalistul a fost dezamăgit de refuzul tuturor: „Au dat legea prin care te bagă la închisoare. Sunt un om simplu, și acum sunt speriat, însă nu mai tac și nu mă ascund nicăieri, nu plec nicăieri. Nu e nevoie, ce va fi va fi. Cum să nu zic dacă asta simt?”, a spus fostul fotbalist în interviu.

Citeste si Zelenski părăseşte Ucraina. Anunţ de ultimă oră făcut cancelarul Germaniei

Contestatarii interni din Rusia riscă pedepse cu închisoarea pentru criticarea războiului din Ucraina, după ce parlamentul rus a adoptat o lege care impune pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru oricine răspândește „știri false” sau realizează orice acțiune publică care ar discredita acțiunea militară a Rusiei.

Internaţionalul rus Fedor Smolov, mesaj împotriva invadării Ucrainei de către Putin

Un alt sportiv rus care a criticat agresiunea rusă asupra ucrainenilor este Fedor Smolov, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei naționale a Rusiei. Acesta a postat un mesaj pe contul său de Instagram și doar în cinci ore a adunat aproape 60.000 de aprecieri.

Nu războiului!”, a scris Fedor Smolov, alături de o fotografie complet neagră.

Citeste si China a primit semnale de la extratereştri. Raportul ştiinţific care atesta asta a fost şters ulterior de pe toate site-urile