China a primit semnale de la extratereştri. Raportul ştiinţific care atesta asta a fost şters ulterior de pe toate site-urile

China a anunțat că telescopul „Sky Eye”, care are un diametru de 500 metri, ar fi captat semnale de la o civilizație extraterestră îndepărtată, potrivit unui raport postat pe siteul ministerului Științei și Tehnologiei, șters ulterior.

16 iun. 2022, 09:45
China a primit semnale de la extratereştri. Raportul ştiinţific care atesta asta a fost şters ulterior de pe toate site-urile

Semnalele extraterestre au fost preluate de radiotelescopul sferic cu deschidere de cinci sute de metri (FAST) al Chinei, poreclit „Sky Eye”, care este cel mai mare radiotelescop din lume. Sky Eye a fost pus la lucru în 2019, pentru a scana spațiul adânc, în căutare de semnale radio care ar putea indica viața extraterestră. Analizând aceste date în 2020, cercetătorii din China au observat două semnale radio suspecte de bandă îngustă, potențial artificiale. Apoi, în 2022, un sondaj țintit al exoplanetelor cunoscute a găsit un alt semnal radio ciudat de bandă îngustă, ridicând numărul la trei.

Deoarece semnalele sunt unde radio de bandă îngustă utilizate de obicei doar de aeronavele umane și de sateliți, ele ar fi putut fi produse prin tehnologie extraterestră. Cu toate acestea, oamenii de știință spun că descoperirile lor sunt preliminare și ar trebui luate cu prudență până când analiza este completă.

Citeşte şi Grişka, unul dintre cei doi fraţi Bogdanoff, a murit de Covid. Gemenii erau prezentatori tv în Franţa şi susţineau că au comunicat cu extratereştrii

Acestea sunt câteva semnale electromagnetice în bandă îngustă, diferite de cele din trecut, iar echipa lucrează în prezent la investigații suplimentare”, a declarat Zhang Tongjie, cercetător la China Extraterrestrial Civilization Research Group, citat de livescience.com.

După publicarea sa, raportul a început să circule rapid pe rețeaua de socializare chineză Weibo și a fost preluat de o serie de alte instituții de stat. Motivele din spatele ștergerii sale bruște nu sunt clare.

Citeşte şi Pentagonul, cu cărțile pe față. Primele dezvăluiri despre OZN-uri: „Prezintă riscuri pentru securitate”