Unul dintre medicii şpăgari de la spitalul Grigore Alexandrescu, susţinut de sute de părinţi VIDEO

Peste şapte sute de părinţi cer eliberarea lui Florin Rusu, medicul şpăgar de la spitalul Grigore Alexandrescu, informează România TV. Anestezistul a fost la un pas să leşine la tribunal, unde a fost dus pentru mandatul de arestare.

15 apr. 2013, 15:57
Unul dintre medicii şpăgari de la spitalul Grigore Alexandrescu, susţinut de sute de părinţi VIDEO

Florin Rusu este medicul pe care părinţii îl vor în libertate, susţin avocaţii săi.

Faptele au fost recunoscute de cei doi medici. Amândoi se apără în ideea în care nu au condiţionat actul medical de primire a sumelor de bani. E adevărat că nu au respins oferta, ceea ce constituie infracţiune. Mai mult de 700 de părinţi ai unor copii care au fost pacienţii medicului Rusu au semnat acestă petiţie prin care solicită judecarea în stare de libertate„, a declarat avocatul medicului anestezist Florin Rusu.

Cei doi medici au fost reţinuţi, în 9 aprilie, pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală, scrie Mediafax.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea, dispunând însă interdicţie de a părăsi localitatea pentru cei doi. Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti, iar judecătorii au stabilit definitiv, luni, ca Ozsvath să fie arestat preventiv, în timp pentru colegul anestezist al acestuia a fost menţinută interdicţia de a părăsi Capitala.