Unul dintre poliţiştii bătuţi de rudele unui suspect, în Vâlcea, transferat la un spital din Bucureşti pentru a fi operat

Doi poliţişti au fost bătuţi, ameninţaţi, sechestraţi şi deposedaţi de armele din dotare de rudele unui suspect, aflat la volanul unei dube, pe care agenţii l-au umărit după ce acesta a refuzat să oprească maşina pentru un control. S-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri în comuna Prundeni, judeţul Vâlcea. Vinovaţi de agresarea agenţilor sunt şoferul dubei şi fratele acestuia, pe care oamenii legii i-au şi reţinut. În urma verificărilor s-a constatat că aceştia se ocupau cu comercializarea ilegală de porci, iar în gospodăria lor au fost găsiţi peste 120 de porci provenind din zone cu pestă porcină. Cei doi poliţişti au fost salvaţi de colegii lor şi transportaţi la spitalul. Unul dintre agenţi este în stare mai gravă şi medicii au decis să-l transfere la Bucureşti pentru a fi operat.

21 nov. 2019, 09:24
Unul dintre poliţiştii bătuţi de rudele unui suspect, în Vâlcea, transferat la un spital din Bucureşti pentru a fi operat

Doi poliţişti de la Secţia de Poliţie din Prundeni au ajuns la spitalul din Drăgăşani cu diferite traumatisme cranio-faciale după ce au fost bătuţi de rudele unui suspect pe care îl urmăreau. După ce i-au bătut, agresorii i-au deposedat de armamentul şi muniţia din dotare, respectiv de 2 pistoale şi 2 încărcătoare.

Incidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri. Cei doi poliţişti urmăreau o autoutilitară care transporta porci pe DN 64, al cărei şofer nu a oprit la semnalele lor. Ajuns în faţa unei gospodării din satul Călina, şoferul urmărit a coborât din maşină, iar agenţii au încercat să-l oprească, inclusiv prin executarea a nouă focuri de armă. Rudele şoferului i-au atacat pe oamenii legii.

„Se pare că după ce i-au deposedat de arme şi i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre poliţişti, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul doar că încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi”, se precizează într-o postare a Sindicatului Europol.

Agresorii au fugit imediat după ce i-au bătut pe agenţi, dar au fost prinşi după câteva ore în Slatina. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare prevenită. Ei sunt urmăriţi penal pentru ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii sechestraţi au fost salvaţi de colegii lor din Drăgăşani, chemaţi în ajutor, şi transferaţi la spital. Unul dintre agenţi va fi transferat la o clinică din Bucureşti şi urmează să fie operat.

Ulterior, s-a dovedit că cei aflaţi în maşină, doi fraţi, transportau ilegal porci, şi aveau acasă o adevărată crescătorie. Potrivit stirileprotv.ro, autorităţile au găsit circa 120 de porci, toţi fără forme legale, aduşi din diverse regiuni în care a fost semnalată pesta porcină şi unde este interzisă comercializarea şi transportul.

„Sunt porci aduşi din Dolj, din Arad, din Bihor din judeţe cu pesta. În afară de Suceava, toată ţara e în restricţie de mişcare”, a declarat Dr. Minodora Văduva, DSV Vâlcea.  

Toţi porcii au fost eutanasiaţi.