Unul dintre pompierii răniţi în exploziile de la Sighet a revenit acasă VIDEO

"O bubuitură şi o flacără care se apropie ameninţător", au fost ultimele lucruri pe care şi le aminteşte Cristian Ardelean, unul dintre pompierii răniţi în exploziile de la Sighet. El s-a întors acasă, după mai bine de o lună în care medicii s-au străduit să îi salveze viaţa. Imediat ce a intrat pe porţile Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei, a devenit vizibil emoţionat şi a spus că de abia aşteaptă să se întoarcă la serviciu.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 13:40
Unul dintre pompierii răniţi în exploziile de la Sighet a revenit acasă VIDEO

„A fost greu, dar prin profesionalismul medicilor, ne-au ajutat să ne repunem pe picioare şi să venim acasă. Am avut susţinere. Am simţit acest lucru din partea şefilor noştri, a colegilor. Sper ca într-un timp scurt să ne putem relua activitatea şi să fim din nou ceea ce am fost, pompieri devotaţi”, a declarat Cristian Ardelean.

În dimineaţa zilei de 19 februarie, Cristian a fost printre primii care au păşit în imobilul zguduit de explozie. Şapte tinere erau, deja, în spital. A păşit fără teamă spre pericol. A urmat însă cea de-a doua explozie.

Nouă oameni au mai fost răniţi. Printre ei, directorul local al companiei de gaze, care a murit între timp la spital. Internaţi au rămas un poliţist, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului şi un alt pompier.

„Eu ca mama am fost aproape de el tot timpul. Parţial şi-a adus aminte. Şi-a adus aminte când era înăuntru şi nu mai ştie cum a ajuns afară, prin perete. Ştie că s-a aruncat în zăpadă ca să stinga focul de pe el”, a spus mama pompierului.

În explozia de acum mai bine de o lună, de la Sighetu Marmaţie, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite.