Unul dintre procurorii „de elită” ai DNA, audiat la CSM

Protejata lui Kovesi, procuroarea Florentina Mirică da explicaţii în această dimineaţă la Consiliul Superior al Magistraturii. Şefa Serviciului de Combatere a Corupției în Justiție al Secției de Combatere a Corupției din cadrul DNA se va prezenta la audieri începând cu ora 10, potrivit unui anunţ al instituţiei.

RomaniaTV.net
13 apr. 2018, 07:44
Unul dintre procurorii „de elită” ai DNA, audiat la CSM

Florentina Mirică este judecată pentru abateri disciplinare, după ce Inspecţia Judiciară a declanșat o anchetă disciplinară la plângerile făcute de fostul ministru de interne, chestorul Petre Tobă, şi a fostului şef al DIPI, Rareş Văduva, pentru diseminarea fără drept de informaţii clasificate secret de stat.

Plângerea celor doi foști demnitari ai internelor a fost depusă la Inspecţia Judiciară, care a început cercetarea disciplinară a procuroarei Florentina Mirica.

Procedura de judecată disciplinară durează din septembrie 2016 când a fost pus pe rolul Sectiei de procurori în materie disciplinară a CSM,dosarul 8/P/2016 pentru încălcarea art 99, lit j din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.