Unul dintre SPP-iştii lui Ion Iliescu a fost găsit mort în propria vila, într-o baltă de sânge: „Nu suferea de nimic”

Moarte suspectă în comuna Ogrezeni din județul Giurgiu. Ion Băjenaru, unul dintre SPP-iștii din fosta gardă a președintelui Ion Iliescu și fost luptător în Afganistan, a fost găsit mort în propria vilă, într-o baltă de sânge.

12 dec. 2021, 21:56
Unul dintre SPP-iştii lui Ion Iliescu a fost găsit mort în propria vila, într-o baltă de sânge: „Nu suferea de nimic”

Unul dintre SPP-iştii lui Ion Iliescu a fost găsit mort în propria vila. Este vorba despre Ion Băjenaru. Trupul acestuia a fost găsit într-o baltă de sânge, în casa sa din satul Hobaia.

Unul dintre SPP-iştii lui Ion Iliescu, găsit mort în propria vila

Cel care l-a găsit pe Ion Băjenaru fără suflare a fost chiar tatăl său.

„Taică-su a venit! L-a anunțat nevastă-sa de la serviciu, de la școală. I-a dat telefon nevastă-sa și n-a răspuns. Și i-a zis să vină și să vadă ce se-ntâmplă cu Nelu de nu răspunde la telefon. Nu suferea de nimic! Absolut de nimic!”, povesteşte un localnic.

Citeşte şi S-a pregătit cavoul lui Ion Iliescu. Imagini din cimitirul în care va fi îngropat

Până la elucidarea cazului, localnicii au părerile împărțite. În timp ce unii vorbesc despre o crimă, alții spun că totul a fost doar un accident nefericit.

„Lumea vorbește care și cum se pricepe! Ceva este! Nu poți să vorbești, că ”oala acoperită”…dă musca-n ea și nu e bine! Ce-a fost aici… Poliție… toți ăștia de la Criminalistică…”, spun localnicii, potrivit România Tv.

O echipă România Tv a stat de vorbă cu bărbatul care spune că, împreună cu tatăl SPP-istului, l-a găsit m0rt pe Nelu Băjenaru.

– Eu l-am găsit! Eu cu taică-su și cu soția lui! 

Reporter: Ați spart ușa?

– N-am spart-o! E o intrare prin beci…Cred că i s-a făcut rău și a căzut pe spate de pe prima, a doua, a treia treaptă a scării și a dat cu capul de o plintă din asta, de gresie. Ăla a fost primul impact! 

Reporter:  Dar de ce atâta sânge?

– Păi are o tăietură la cap de 12 centimetri! Oamenii vorbesc. Prima oară s-a auzit că s-a-mpușcat, a doua oară că s-a înjunghiat, că s-a omorât din cauza faptului c-a rămas fi-sa gravidă. Ultima variantă e că s-a bătut cu mine! Toată Poliția a fost acolo! Un om foarte important! 

La birtul din mijlocul satului, țăranii discută tot de moartea vecinului lor.

„E cam dubios! A venit atâta Poliție, atâta tam-tam pe stradă și l-a și luat! A fost garda lui Ciorbea, a lui Iliescu. Când a venit Bush, atunci l-am văzut și noi la televizor! Are camere peste tot! Peste tot! Mi se pare că el are și o firmă de pază!”, spun localncii de la birtul din sat.

Rezultatul necropsiei cadavrului va fi esențial pentru stabilirea cauzei morții lui Ion Băjenaru. Ancheta a fost preluată de Parchet.

Citeşte şi Ion Iliescu – între spitale şi instanţe, figura politică a lunii decembrie