Unul dintre tinerii suspectați că ar fi ucis un adolescent român în parcarea unei stații de metrou din Roma s-a predat poliției. Bunicul băiatului face dezvăluiri teribile: „Băiatul a fugit din mașină, n-am reușit să-l rețin”

Alexandru Ivan (14 ani) a fost ucis de două gloanțe rătăcite în parcarea unei stații de metrou din Roma, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Incidentul a avut loc după un conflict spontan într-un bar local iscat între două grupuri. Unul din grupuri era format din tineri de etnie romă, iar celălalt grup era format din rudele băiatului ucis.

16 ian. 2024, 09:37
Unul dintre tinerii suspectați că ar fi ucis un adolescent român în parcarea unei stații de metrou din Roma s-a predat poliției. Bunicul băiatului face dezvăluiri teribile: „Băiatul a fugit din mașină, n-am reușit să-l rețin”

Un adolescent român a fost ucis în Monte Compatri. Alexandru Ivan a fost împușcat de două ori dintr-un autoturism care trecea pe lângă o parcare de la capătul liniei C de metrou, la granița dintre comuna Monte Compatri și Roma.

Unul dintre tinerii suspectați că ar fi ucis un adolescent român în parcarea unei stații de metrou din Roma s-a predat

Principalul suspect, un tânăr de 24 de ani tot de origine română, s-a predat autorităților, iar Parchetul din Velletri a emis mandat de arestare pe numele acestuia, scrie Il Mattino.

În autoturismul din care s-au tras focurile de armă se aflau patru persoane, după cum indică imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Ceilalți trei suspecți au fost identificați, dar nu au fost încă găsiți de poliție. În urma incidentului, carabinierii din Frascati au deschis un dosar penal pentru a-i identifica cât mai rapid pe responsabili.

Bunicul băiatului face dezvăluiri teribile: „Băiatul a fugit din mașina. Am încercat să-l rețin, dar nu am putut”

Alexandru se afla în bar împreună cu tatăl lui vitreg Tiberiu, cu unchiul său Ionuț Măciucă și cu bunicul său când a izbucnit conflictul cu cei patru români de etnie romă. Capul bandei le-a cerut rudelor lui Alexandru o confruntare corp la corp, care a avut loc trei ore jumate mai târziu. La confruntare, unchiul Ionuț a venit cu câțiva prieteni înarmați cu bâte de baseball.

Totul a început de la o privire și o frază de genul „che ca..o ti guardi” (ce p.. mea te uiți așa?), au spus acești nomazi. Erau toți beți. Suntem oameni care nu ne lăsăm călcați pe picioare și am răspuns. Totul s-a terminat acolo, dar ei după aceea au pregătit o adevărată capcană”, a povestit unchiul băiatului, potrivit rotalianul.com

Așa că familia lui Alexandru s-a dus, trei ore jumate mai târziu, să se întâlnească cu grupul de romi în parcarea de la metrou „pentru a clarifica lucrurile”.

Alex a deschis portiera mașinii să meargă să vadă ce se întâmplă, am încercat să-l rețin dar nu am putut. A coborât din mașină după ce a auzit împușcăturile, a vrut să fugă la tatăl său vitreg. Am ajuns acolo cu două mașini, nepotul meu era în aceeași mașină cu mine. Am stat departe când au început să tragă în timp ce treceau cu mașina lor pe Via Casilina. Atunci băiatul a fugit din mașina noastră. Nu știu de ce a făcut-o, poate că s-a speriat, poate că a vrut să fugă la tatăl său vitreg care era mai în față”, a povestit și  bunicul adolescentului.