Ura de rasă i-a luat minţile! O şoferiţă a lovit intenţionat doi copii din cauza culorii pielii acestora

O americancă din Iowa, aflată la volanul unui SUV, a lovit intenționat cu mașina doi copii pentru că i s-a părut că unul dintre ei este mexican iar celălalt este membru al Statului Islamic. Intenţia femeii, mărturisită ulterior în faţa instanţei, a fost aceea de a-i ucide.

23 apr. 2021, 23:00
Ura de rasă i-a luat minţile! O şoferiţă a lovit intenţionat doi copii din cauza culorii pielii acestora
Ura de rasă i-a luat minţile! O şoferiţă a lovit intenţionat doi copii din cauza culorii pielii acestora. Sursa FOTO: independent.co.uk

O şoferiţă a lovit intenţionat doi copii. Nicole Poole Franklin, în vârstă de 43 de ani, a recunoscut în fața instanței că și-a condus intenționat SUV-ul înspre cei doi copii, pe 9 decembrie 2019, încercând să-i ucidă, din cauza rasei lor, potrivit The Independent

O şoferiţă a lovit intenţionat doi copii din motive rasiale

Anchetatorii au constatat că femeia s-a urcat intenționat cu mașina pe trotuar și a lovit un băiețel de culoare de 12 ani, rănindu-l la un picior. În timpul audierii sale, Franklin a spus că a fost convinsă de faptul că băiatul este originar din Orientul Mijlociu și că este membru ISIS, iar acest lucru a determinat-o să-i dorească moartea.

Citeste si Excursie memorabilă! Un profesor beat şi-a dus elevii la striptease

La scurt timp, femeia a urcat mașina pe trotuar și a lovit o fată de 14 ani, cu origini latine, care a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare. Despre această victimă, femeia a spus că a crezut că „este mexicană”.

La scurt timp după accidentările intenţionate, Franklin a fost arestată la o benzinărie, unde a aruncat obiecte către un funcționar în timp ce striga insulte rasiale asupra lui și a altor clienți.

Agresoarea, diagnostic de schizofrenie şi stres post-traumatic

Inițial, femeia a motivat că are diagnosticul de schizofrenie și de stres post-traumatic. Anul trecut, un judecător a decis că nu era competentă mental să treacă printr-un proces, dar ulterior a fost readusă la competența mentală și a fost judecată.

Agresoarea riscă să petreacă până la 27 de ani după gratii pentru faptele sale necugetate şi motivate de ura de rasă.

Citeste si Zeci de câini cu anticorpi Covid-19, descoperiți în Washington. Explicația oamenilor de știință