Uraganul Ida a făcut ravagii în sudul SUA. Doi oameni au murit după prăbuşirea unei autostrăzi, iar casa din New Orleans în care a trăit Louis Armstrong a ajuns un morman de moloz VIDEO

Doi oameni au murit și 10 sunt răniți, dintre care trei în stare gravă, după ce o parte a unei autostrăzi din Lucedale, Mississippi, s-a prăbușit. De asemenea, tot din cauza uraganului Ida, în Louisiana s-a prăbuşit clădirea istorică în care a locuit în tinereţe Louis Armstrong.

31 aug. 2021, 17:08
Uraganul Ida a făcut ravagii în sudul SUA. Doi oameni au murit după prăbuşirea unei autostrăzi, iar casa din New Orleans în care a trăit Louis Armstrong a ajuns un morman de moloz VIDEO

În urma ploilor torențiale, o parte a autostrăzii a fost inundată și apoi o parte s-a prăbușit, formându-se o groapă de 15 lungime și 6 adâncime. Șapte mașini au căzut în aceasta, conform CNN. Ploaia a fost provocată de uraganul Ida, conform autorităților locale. “Nu am văzut nimic de acest fel în 23 de ani de activitate”, a spus Cal Robertson, un ofițer din zonă. Autostrada 26 face legătura între Mississippi și Louisiana.

Uraganul Ida, care a atins zona de uscat în weekend în statul american Louisiana, a distrus în întregime clădirea istorică din oraşul New Orleans în care a locuit în tinereţe Louis Armstrong, informează EFE care citează media locale.

Într-un clip postat pe Twitter de Jack Royer, prezentator în cadrul WIAT-TV, un canal de ştiri al televiziunii din New Orleans, se poate vedea amploarea pagubelor provocate de uragan acestei clădirii în care muzicianul a locuit şi a făcut primii paşi în muzică.

Citeşte şi Elicopter prăbușit în Mexic. Ministrul de Interne era la bord. Momentul a fost FILMAT

Clădirea, din care a rămas un morman de moloz şi care a fost asociată istoriei muzicii jazz, a fost sediul croitoriei şi reşedinţei familiei Karnofsky, care a construit-o în 1913, potrivit surselor. Armstrong a început să lucreze de mic pentru soţii Karnofsky, care i-au oferit în această clădire a doua lui casă. Tânărul Armstrong obişnuia să ia masa alături de familie, iar soţii Karnofsky i-au împrumutat banii cu care şi-a cumpărat prima trompetă.

În 1912, Armstrong a fost arestat în apropiere de acest loc şi trimis la aşa numita „Colored Waif’s Home”, o casă pentru copiii şi tinerii de culoare abandonaţi. Aici a devenit parte dintr-o trupă de muzică şi a început să cânte mai frecvent la trompetă.

Fiul familiei Karnofsky, Morris, a deschis în acest loc primul magazin de discuri jazz din New Orleans, „Morris Music”, care a fost inclus în Registrul Naţional al Locurilor Istorice din Statele Unite.

Citeşte şi Catamaran cu mai multe persoane la bord, surprins de furtună pe Marea Neagră. S-a lovit de stabilopozi şi a început să ia apă, la Agigea