URAGANUL IRMA. Bilanţul creşte la 12 morţi, în Florida

Uraganul Irma a provocat moartea a cel puțin 12 persoane în urma trecerii sale devastatoare prin Florida, potrivit ultimului bilanț furnizat de serviciile de salvare ale acestui stat din sud-estul SUA, informează AFP.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 05:37
URAGANUL IRMA. Bilanţul creşte la 12 morţi, în Florida

„Numărul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridică în prezent la 12”, a declarat pentru AFP Alberto Moscoso, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din Florida, fără a furniza mai multe amănunte privind cauzele acestor decese. 

Irma a lăsat în urmă pagube considerabile în special în arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuințe au fost total sau parțial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminică dimineață, când uraganul era însoțit de rafale de vânt de peste 215 km/h.

Președintele american Donald Trump a anunțat că se va deplasa joi în Florida pentru a vedea la fața locului amploarea pagubelor, însoțit de soția sa Melania. 

„La modul general, toate casele din Keys au fost afectate într-un fel sau altul”, a declarat marți șeful Agenției americane pentru situații de urgență (FEMA), Brock Long. Circa „25% din casele din Keys au fost distruse și 60% au fost avariate”, a precizat el.

În restul statului Florida, afectat mai puțin grav, viața a început să-și reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun în continuare de electricitate, cărora li se adaugă un milion de persoane în statul vecin Georgia. 

Aeroportul din Miami și-a reluat marți parțial activitatea, operând la 30% din capacitate. Orașul nu a fost scutit de furturi și 25 de persoane au fost arestate, potrivit serviciilor de poliție.