Uraganul Matthew a adus la suprafaţă artefacte misterioase din timpul Războiului Civil American

Membrii US Air Force Explosive Team au ajuns pe o plajă din Carolina de Sud pentru a constata un rezultat neaşteptat al uraganului Matthew, şi anume apariţia a 16 ghiulele din timpul Războiului Civil, descoperite de un reporter local, pe insula Folly.

RomaniaTV.net
13 oct. 2016, 07:54
Uraganul Matthew a adus la suprafaţă artefacte misterioase din timpul Războiului Civil American

Pentru ca acestea să fie îndepărtate din acel loc în scopul cercetării, celor de la faţa locului le-a fost extrem de greu să le mânuiască, iar transportul în sine a reprezentat o problemă, aceştia aşteptând 6 ore pentru a avea un spaţiu necesar detonării.

Zona în care au fost scose la suprafaţă aceste ghiulele se află la doar 20 de kilometri de fortăreaţa Sumter din Charleston, locul în care s-au tras primele focuri de armă ale Războiului Civil, pe 12 aprilie 1861. Acest teritoriu de 18 km al Insulei Folly a fost o fortăreaţă, aşa că descoperirile din această zonă nu sunt un lucru demn de mirare, scrie descopera.ro.

O descoperire stranie ce a avut loc în anul 1987 a fost reprezentată de corpurile a 14 soldaţi ce au aparţinut Regimentului 55 Massachusetts, cărora le lipsea capul, cu toate că nu prezentau alte urme de violenţă, ceea ce s-a întâmplat cu aceştia rămânând un mister.