Uraganul Matthew a provocat Cubei pagube în valoare de 63 de milioane de dolari

Trecerea uraganului Matthew prin Cuba, la începutul lunii octombrie, a provocat în total pagube de 63 de milioane de dolari, o cifră ce contrastează cu devastările suferite de Haiti, estimate la circa 2 miliarde de dolari.

02 nov. 2016, 07:32
Uraganul Matthew a provocat Cubei pagube în valoare de 63 de milioane de dolari

Matthew, clasat la categoria 4, a măturat cu violență mai multe orașe din estul Cubei unde au fost distruse sau avariate 38.800 de clădiri, potrivit mass-media cubaneze.

Însă uraganul nu a provocat niciun deces pe insulă, mai ales datorită evacuării preventive a sute de mii de persoane din zonele de risc. În Haiti, pe insula vecină Hispaniola, uraganul a făcut cel puțin 546 de morți și 175.000 de sinistrați.

Municipalitățile cele mai afectate din Cuba au fost perla turistică Baracoa și localitățile de coastă Imias, Maisi și San Antonio del Sur.

Citeşte şi Statele Unite se abţin, în premieră, să dea votul pentru ridicarea embargoului comercial împotriva Cubei

Situată la circa 20 de km distanță de San Antonio del Sur, baza și închisoarea americană Guantanamo și-a evacuat personalul neesențial, însă cei 61 de deținuți din controversatul penitenciar militar au rămas pe loc, clădirile fiind suficient de solide pentru a rezista unei asemenea furtuni.

Matthew a fost cel mai puternic uragan care a lovit insulele Caraibe în ultimii zece ani.