Uraganul Matthew. Cea mai mare evacuare din istorie, de peste 2 milioane de americani GALERIE FOTO

Stare de urgenţă pe coasta de est a Americii, din cauza uraganului Matthew, cel mai puternic din ultimul deceniu. Autorităţile americane se pregătesc de cea mai mare evacuare din istorie, deja 2 milioane de americani au primit ordin să îşi părăsească locuinţele.

06 oct. 2016, 11:15

În Carolina de Sud şi Florida este în curs o operaţiune masivă de evacuare, cu sute de autocare puse la dispoziţie pentru cei care nu au maşini personale. Americanii au golit rafturile supermarketurilor şi îşi fac provizii de apă şi alimente, dar şi de combustibil, potrivit România TV

Stare de urgenţă este şi în statele Carolina de nord şi Georgia, aflate şi ele în calea uraganului devastator.

Şoferii au stat la cozi interminabile pentru a-şi asigura combustibilul maşinilor lor cu care se vor deplasa în zone mai sigure, mai ales cei care au fost evacuaţi prin ordinul autorităţilor americane pe perioada furtunii.

Alţi americani, locuitori ai zonei de coastă, îşi părăsesc casele. „Îngrijorarea noastră nu este legată în primul rând de furtună, ci de efecte. Vom avea curent electric? Vom mai avea o casă?”… Acestea sunt întrebările care îi frământă pe mulţi dintre locuitorii zonelor unde va lovi uraganul.

Uraganul Matthew, care a făcut ravagii în Caraibe, unde a ucis 25 oameni, urmează să lovească în forţă coasta de est, în următoarele ore.

Preşedintele Barack Obama i-a avertizat pe americani că nu este de glumă şi le-a cerut să respecte ordinul de evacuare.