Uraganul Sandy a cauzat deversarea a mii de litri de carburant în mare

Uraganul Sandy a cauzat scurgerea a zeci de mii de litri de carburant în mare, în timp ce numeroase rafinării din zona de coastă au fost afectate, a anunţat Garda de coastă americană.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 07:57
Uraganul Sandy a cauzat deversarea a mii de litri de carburant în mare

La rafinăria Phillips 66 (fost-ConocoPhillips) din Linden, în New Jersey (est), a fost constată ‘o scurgere de aproximativ 29.140 litri de combustibil’, se arată într-un comunicat al US Coast Guards, care depinde de Ministerul de Interne. Potrivit sursei citate, ‘gărzile de coastă continuă să supervizeze eforturile depuse de Phillips 66’ pentru a curăţa această scurgere de combustibil, scrie Agerpres.

Rafinăria Phillips 66, care are o capacitate de 238.000 barili pe zi, fiind una dintre cele mai importante din regiune, rămâne închisă până la un nou ordin din cauza unor operaţiuni de curăţare şi reparaţii în curs, la o săptămână de la trecerea uraganului Sandy.

Scurgeri de combustibil au fost de asemenea constatate la o altă rafinărie situată în apropiere de zona de coastă din Sewaren, în New Jersey, fiind o întreprindere controlată de compania anglo-olandeză Shell.

‘Produse petroliere şi apă sunt recuperate prin aspirare de camioane dintr-o zonă secundară de îndiguire şi pompate în interiorul unui container de stocare’, precizează comunicatul, menţionând faptul că au fost pompaţi aproximativ 1,7 milioane de litri de amestec de petrol şi apă. Joia trecută, CNN a anunţat că aproximativ 1,1 milioane de litri de carburant diesel provenind de la această rafinărie au fost deversaţi în largul coastelor New York-ului după trecerea uraganului Sandy, care a provocat fisurarea unui rezervor.