Urgie în România! Furtunile au făcut ravagii. Case şi curţi inundate, copaci căzuţi, maşini avariate

Urgie în România în urma codurilor portocalii și galbene de vreme rea. Autoritățile sunt în alertă după ce mai multe localități au fost afectate de furia vremii.

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 12:16
Urgie în România! Furtunile au făcut ravagii. Case şi curţi inundate, copaci căzuţi, maşini avariate

O furtună puternică a afectat, marţi după-amiază, mai multe localităţi din judeţul Botoşani, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, vântul puternic a smuls acoperişurile a două imobile din comunele Ungureni şi Dângeni. De asemenea, în municipiul Dorohoi, un arbore rupt a căzut peste o maşină parcată pe strada Grigore Ghica, provocând avarierea acesteia, scrie Agerpres.ro.

„De la ora 14.00, au fost înregistrate 21 apeluri de urgenţă din opt localităţi. Pompierii militari şi voluntari intervin pentru degajarea arborilor căzuţi pe carosabil sau autoturisme şi degajarea unor acoperişuri luate de vânt la Dângeni şi Ungureni”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU.

Totodată, mai multe localităţi au fost afectate de grindină. Valoarea pagubelor nu se cunoaşte deocamdată. Fenomenele meteo s-au produs pe fondul unui Cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină emis de meteorologi.