Urmărire ca în filme pe o uliţă. Poliţiştii au tras un foc de armă pentru oprirea unui şofer beat

Poliţiştii din comuna Vama au urmărit, duminică dimineaţă, un autoturism condus pe drumul judeţean 176 de un şofer băut care a refuzat să oprească la semnalul poliţistului şi a virat pe un drum comunal. Unul dintre poliţişti a tras un foc de avertisment pentru oprirea acestuia.

21 iul. 2013, 10:06
Urmărire ca în filme pe o uliţă. Poliţiştii au tras un foc de armă pentru oprirea unui şofer beat

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, duminică dimineaţă, pe drumul judeţean 176, un agent de poliţie dintr-o patrulă a Poliţiei din comuna Vama, a semnalizat unui şofer care conducea un autovehicul înmatriculat în străinătate să oprească, dar acesta a virat brusc stânga pe un drum comunal, motiv pentru care celălalt poliţist, aflat în maşina Poliţiei, a pornit în urmărirea vehiculului.

După aproximativ un kilometru, în care urmărirea s-a făcut pe mai multe uliţe laterale, cu semnale luminoase şi acustice pornite, şoferul suspect s-a îndreptat din nou spre zona în care se afla primul agent de poliţie, care, pentru a opri autovehiculul, a tras un foc de avertisment.

După aproximativ 200 de metri, autovehiculul a fost blocat în trafic de maşina Poliţiei.

Şoferul suspect, un bărbat în vârstă de 43 de ani din Moldoviţa, a fost testat cu aparatul etilotest având 0,19 mg /l alcool pur în aerul expirat. El a declarat că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, întrucât consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Şoferul a fost amendat cu 720 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere.