Urmărire cu focuri de armă în Suceava. Oamenii legii au folosit pentru prima dată noile dispozitive

Urmărire ca în filme în Suceava. Mai mulţi răufăcătoriau încercat să scape de poliţişti, aceştia fiind nevoiţi să tragă focuri de armă şi să urmărească hoţii cu mai multe autospeciale pentru a captura peste 1,5 milioane de ţigarete de contrabandă. Este pentru prima dată când oamenii legii au folosit dispozitivele de blocare a trecerii auto primite în septembrie.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 11:30
Urmărire cu focuri de armă în Suceava. Oamenii legii au folosit pentru prima dată noile dispozitive

Conform oamenilor legii, în jurul orei 02:15, în comuna Straja, un echiăaj de poliţie a identificat în trafic un microbuz care se deplasa pe drumul public, secondat la mică distanţă de un alt autoturism. Oamenii legii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă cele două vehicule nu au oprit, fapt ce a condus spre urmărirea acestora, cu folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

Citeşte şi: Nuntă cu 200 de invitaţi la un restaurant din Olt. Luptătorii de la trupele speciale au întrerupt petrecerea

Oamenii legii susţin că „autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului”.

Ulterior, a fost alertat un alt echipaj de poliție, care a instituit un filtru rutier pe raza orasului Vicovu de Sus. S-a efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, iar ulterior a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului şi trecerii auto asupra microbuzului. De asemenea, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, iar contrabandiștii au abandonat microbuzul și au fugit în lunca râului Siret.

„Acesta și-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la nivelul pneurilor. În toată această perioadă, autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia. Polițiștii au executat focuri de arma în plan verical dar și asupra celor două vehicule. Conducatorul microbuzului a oprit sub protecția celuilalt autoturism, a sărit din microbuz și a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul. Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate”, au precizat polițiștii.

În interiorul microbuzului au fost descoperite 76.149 de pachete de tigarete care conțin 1.522.980 bucăți țigarete diferite mărci, de proveniență extracomunitară. Poliția continuă cercetările pentru prinderea contrabandiștilo


loading...