Urmărit internaţional de autorităţile din Germania pentru 16 înşelăciuni, prins în Vâlcea

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, urmărit internaţional de autorităţile din Germania după ce a pus în vânzare maşini şi alte bunuri inexistente, incasând avans, a fost prins în municipiul Râmnicu Vâlcea. Valoarea prejudiciului creat de acesta depăşeşte 55.000 de euro.

13 iun. 2017, 09:14
Urmărit internaţional de autorităţile din Germania pentru 16 înşelăciuni, prins în Vâlcea

Poliţiştii IPJ Vâlcea au prins, luni, în municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul era căutat pentru săvârşirea a 16 infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu de 55.750 de euro.

Bărbatul, împreună cu mai mulţi complici, ar fi oferit spre vânzare autovehicule şi alte bunuri ori servicii pe diferite platforme de internet, în scopul de a convinge potenţiali cumpărători să plătească preţul în avans, oferte care, în realitate, nu existau. De asemenea, în perioada 1 iunie – 7 iulie 2015, ar fi deschis mai multe conturi curente la bănci din Karlsruhe – Germania, pentru a fi alimentate cu bani proveniţi din infracţiuni de înşelăciune.

Citeşte şi Poliţist de frontieră, arestat preventiv după ce, anul trecut, ar fi dat foc la un lan de 25 de hectare de cereale

Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind reţinut pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Piteşti, cu propunere de arestare preventivă.

În prezent, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J.