Urmaşii lui Michael Jackson au câştigat procesul împotriva HBO, care spunea că vedeta a abuzat sexual doi tineri: Prejudiciul se ridică la 100 de milioane de dolari!

Un tribunal a desemnat luni o victorie urmaşilor lui Michael Jackson în bătălia lor asupra documentarului HBO din 2019 „Leaving Neverland”, care l-a acuzat pe regretatul cântăreț că a abuzat sexual doi băieți tineri.

15 dec. 2020, 08:50
Urmaşii lui Michael Jackson au câştigat procesul împotriva HBO, care spunea că vedeta a abuzat sexual doi tineri: Prejudiciul se ridică la 100 de milioane de dolari!

Urmaşii lui Michael Jackson au câştigat procesul împotriva HBO.  Aceştia au dat în judecată HBO pentru 100 de milioane de dolari, susținând că documentarul a încălcat o clauză de 27 de ani de nediscriminare dintr-o scenă de concert din 1992 din turneul „Dangerous”. HBO a susținut că clauza este irelevantă pentru actuala dispută și acuză urmaşii Jackson că au căutat să cumpere tăcerea victimelor abuzurilor sexuale.

Urmaşii lui Michael Jackson au câştigat procesul împotriva HBO. Ce s-a întâmplat de fapt

Anul trecut, o instanță inferioară a admis moțiunea urmaişilor de a duce litigiul în faţa magistraţilor, conform prevederilor contractului. HBO a făcut recurs, dar luni, un complet de trei judecători al Curții de Apel 9 Circuit a confirmat hotărârea instanței inferioare. Judecătorii au recunoscut că procesul poate fi „frivol”, așa cum a susținut HBO, dar au spus că urmaşii au dreptul să facă acest apel, potriviz  Yahoo News.

„Contractul conținea o clauză largă care acoperă afirmațiile potrivit cărora HBO l-a disprețuit pe Jackson, încălcând obligațiile de confidențialitate în curs”, a decis comisia.

„Putem identifica doar dacă părțile au fost de acord să judece astfel de creanțe; este de competența instanţei să decidă dacă aceste pretenții sunt meritorii. ”, se arată în decizie.

HBO a încercat să evite judecata, spunând că rețeaua nu intenționase niciodată să-i acorde lui Jackson și moștenitorilor săi un veto asupra a ceea ce rețeaua ar putea vreodată să spună despre el. Avocatul rețelei, Theodore Boutrous, a susținut, de asemenea, că acest contract din 1992 expira efectiv odată ce fiecare parte și-a îndeplinit obligațiile.

Completul – judecătorii de circuit Richard Paez și Lawrence VanDyke și judecătorul de district Karin Immergut – au respins acest argument.

„O clauză de judecată poate încă lega părțile, chiar dacă părțile au executat pe deplin contractul cu ani în urmă”, au decis ei.

Rețeaua ar putea face apel la hotărârea comisiei la cel de-al 9-lea Circuit sau ar putea argumenta acum în fața unui judecător.

Avocații lui Jackson, Howard Weitzman și Jonathan Steinsapir, au emis o declarație laudând decizia.

Citeşte şi: Neverland, fosta reşedinţă a lui Michael Jackson, la un pas demolare. Cum a ajuns să arate proprietatea